TCR International

TCR Benelux: Jaap van Lagen overheerst derde sprintrace, Coronel tweede

podium-jaap-derde-sprint

Na de demo van Max Verstappen zijn we toe aan de derde sprintrace van de TCR Benelux. Veel mensen blijven zitten in de duinen om Jaap van Lagen aan het werk te zien. De Certainty Audi RS3 mag vanaf pole beginnen. Naast onze alleskunner start Guillaume Mondron met de VW Golf. Tom Coronel mag met zijn Honda Civic de sprintrace vanaf een vierde startplaats aanvangen. Mika Morien start vanaf een zevende plaats met zijn Bas Koeten Racing ingeschreven Audi RS3. Simon Knap, Paul Sieljes en Dillon Koster starten daarachter.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Co van der Gragt

start-3


Jaap van Lagen heeft een berenstart en loopt meteen enige wagenlengtes weg. Ook een perfecte start heeft Tom Coronel die vanaf een vierde plaats al op een tweede plaats is beland. Mondron is teruggezakt naar de derde plaats gevolgd door Comte en een heel sterke Mika Morien die Simon Knap vol in zijn spiegels ziet. Toerwagenster Pepe Oriola blijft op een zevende plaats hangen.

We zien ook gelukkig Aurélien Panis op de baan. Veel technische problemen zorgden ervoor dat de Honda nog niet had deelgenomen aan de wedstrijden. Simon Knap maakt een foutje en verliest twee plaatsen aan Oriola en Potty.

coronel-3

Er is niemand opgewassen tegen de overmacht van Jaap van Lagen die elke ronde meer afstand neemt van zijn achtervolgers Coronel en Comte, die Mondron bij het uitkomen van de Tarzanbocht heeft gepasseerd. Mika Morien rijdt een heel volwassen race, houdt Pepe Oriola op afstand en komt in de buurt van Mondron voor de vierde plaats.

Jaap van Lagen verliest in de slotfase wat van zijn voorsprong, maar wint de sprintrace. Ondanks druk van Comte behoudt Tom Coronel zijn tweede plaats. Vierde blijft Mondron gevolgd door een fantastisch sturende Mika Morien.

podium-jaap-3

Uitslag sprintrace 3
1. Van Lagen (Audi Rs3 Lms) 12 ronden
2. Coronel (Honda Civic Tcr) op 1.470
3. Comte (Peugeot 308 Cup) op 1.925
4. Mondron (Vw Golf Tcr) op 5.030
5. Morien (Audi Rs3 Lms) op 7.695
6. Oriola (Seat Leon Tcr) op 10.476
7. Potty (Vw Golf Tcr) op 10.956
8. Panis (Honda Civic Tcr) op 12.591
9. Sieljes (Audi Rs3 Lms) op 14.486
10. Dejonghe (Seat Leon Tcr) op 15.236
11. Koster (Audi Rs3 Lms) op 18.834
12. Knap (Seat Leon Tcr) op 19.422
13. Karol Urbaniak (Renault Clio 4) op 1:42.529
14. Albert Legutko (Renault Clio 4) op 1:46.372
15. Lucas Groeneveld (Renault Clio 4) op 1 ronde
16. Van Laere (Renault Clio 4) op 2 ronden

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet