Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Yelmer Buurman test World Series by Renault

 MacauF3-1

Yelmer Buurman, die afgelopen weekend nog in actie kwam tijdens de Formule 3-Grand Prix van Macau en daar na een uitstekend gereden inhaalrace achtste werd (en bepaald niet teleurstelde, zoals het Duitstalige weekblad "Motorsport Aktuell" gisteren ten onrechte schreef), neemt volgende week op het circuit van Valencia deel aan de testsessie van de World Series by Renault. Hij rijdt daar vermoedelijk voor het Zwitserse team Jenzer Motorsport.


Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar Automotive Productions


Het geruchtencircuit meldt al een tijdje dat Richard Dutton, teambaas van de Britse renstal Fortec, erg geïnteresseerd is om zijn bestaande activiteiten in de Britse Formule Renault en de Britse Formule 3 uit te breiden met een campagne in de World Series. Omdat het aantal startplaatsen daar beperkt is, zou hij daarvoor een bestaand team moeten overnemen en Jenzer lijkt daarvoor een van de kandidaten.

Voor Yelmer Buurman zou het een interessante mogelijkheid zijn om zo met zijn team door te groeien naar een hogere klasse, alhoewel er natuurlijk ook wel wat voor te zeggen zou zijn om nog een jaar Formule 3 te rijden. Hij is tenslotte pas 19 en het is bepaald geen schande om twee jaar Formule 3 te racen. Na zijn vierde plaats in de eindstand van het Brits kampioenschap dit jaar, met twee overwinningen, geldt hij volgend jaar, zou hij Formule 3 blijven rijden, in ieder geval als een zeer serieuze titelkandidaat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet