IndyCar

Champcar: Fransen Moreau en Premat testen voor Conquest

De Fransen Guillaume Moreau en Alexandre Premat testen op 28 en 29 november aanstaande voor het team van Conquest op het MSR Circuit in Houston.

tekst Willem J. Staat

Fransen testen voor Conquest
Guillaume Moreau en Alexandre Premat zullen volgende week voor het team van Conquest op het MSR circuit van Houston testen. Moreau kwam de laatste twee seizoenen in de F3 Euroseries uit. Dit jaar eindigde de Fransman zesmaal in de top 5 en stond twee keer op het podium. In 2006 boekte hij één overwinning en eindigde als achtste in het kampioenschap.

Alexandre Premat won in 2004 de Marlboro Masters en de GP van Macau. Afgelopen seizoen kwam hij voor het Spyker F1 Team tijdens de Chinese GP als testcoureur uit. In het GP2 kampioenschap eindigde Premat als derde, achter Nelson Piquet en teamgenoot Lewis Hamilton. De Fransman stond acht keer op het podium en behaalde één overwinning. In A1 GP boekte Premat zeven zeges met het team van Frankrijk.

Teameigenaar Eric Bachelart: "Ik ben erg blij deze getalenteerde rijders de kans te geven om in een Champcar te testen. Ik denk dat een Champcar wel bij hun past. Alexandre heeft in één jaar F1, A1 GP en GP2 gereden, dus ik vertrouw erop dat hij het goed gaat doen," aldus Bachelart. "Guillaume heeft natuurlijk wat minder ervaring met krachtige auto's. Ook heeft hij recentelijk een GP2 auto getest, en met zijn resultaten in de F3 Euroseries vermoed ik dat hij het goed gaat doen." zo voegt teameigenaar Eric Bachelart er aan toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet