TCR Series

TCR Benelux: Mondron en Altoe winnen Long Race op Zandvoort, podiumplaats voor Abbring en Van Lagen

TCR Benelux - Round 2 - Mondron-Altoè

Equipe Panis-Lemeret komt niet aan de start vanwege technische problemen. Ook pech voor Tom Coronel, die in de formatieronde een lekke band krijgt en de pits moet opzoeken om vanuit daar als laatste te mogen starten.


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR/Erik van der Schaaff

start


Potty heeft vanaf pole een slechte start, moet gelijk de Peugeot van Comte voor zich dulden en valt terug naar een vierde plaats. Mondron profiteert optimaal en gaat naar de tweede plaats. Ook Pepe Oriola is prima weg.

kroes
Kroes-Oriola

De ervaren teamgenoot van Danny Kroes ligt al gelijk in de openingsfase op een derde stek. Jaap van Lagen maakt een matige 12de kwalificatie goed en stoomt door het veld naar een vijfde positie.

morien-van-oord
Morien-Van Oord

Morien ligt daar een plaats achter met in zijn kielzog Simon Knap. In negende positie rijdt Sieljes en daarachter Koster.

coronel
Coronel-Lessennes

Coronel is al tot een elfde positie opgerukt, maar weer slaat het pechduiveltje toe. Hij krijgt voor de tweede maal een lekke band en brengt langzaam zijn Honda weer terug naar de pits. Oriola valt na contact terug naar een vijfde plaats, terwijl Van Lagen al naar een derde plaats doorstoot en steeds dichter bij Mondron komt.

abbring
Abbring-Comte

Na een half uur is het tijd voor de verplichte rijderswissels en als daarna alles weer gesetteld is heeft de VW Golf van Altoe, die het stuur van Mondron heeft overgenomen, de koppositie overgenomen van Kevin Abbring.

van-lagen
Van Lagen-Reicher

Derde ligt de teamgenoot van Van Lagen, Reicher die zicht heeft op de Peugeot van Abbring. Rob Severs brengt zijn SEAT in de pits na een flinke uitstap in de Tarzanbocht.

meyer-sieles
Meyer-Sieljes

Om de plaatsen 4 tot en met 6 wordt er nog flink geknokt tussen Dupont, Meijer en Kroes. Een lekke band zorgt voor het einde van de kansen van Meijer, terwijl Kroes indruk maakt bij zijn TCR debuut en ten koste van Dupont de vierde plaats overneemt.

koster oranje
Koster-Van Oranje


Veel bandenproblemen tijdens deze wedstrijd. Ook Detry krijgt in de laatste ronde een lekke band, maar weet nog als negende de finishlijn te passeren. Voorin heeft Altoe niets meer te vrezen en wint de Long Race met ruim 15 seconden voorsprong op de Peugeot van Abbring. De laatste podiumplaats is er voor Reicher met gelegenheidsrijder Jaap van Lagen.

knap-severs
Knap-Severs

Uitslag:
1. MONDRON-ALTOE (VW Golf TCR) 33 ronden
2. COMTE-ABBRING (Peugeot 308 Cup) +15.560
3. VAN LAGEN-REICHER (Audi RS3 LMS) +20.705
4. ORIOLA-KROES (Seat Leon TCR) +38.323
5. KOSTER-VAN ORANJE (Audi RS3 LMS) +1:36.598
6. MORIEN-VAN OORD (Audi RS3 LMS) op 1 ronde
7. SIELJES-MEIJER (Audi RS3 LMS) op 1 ronde
8. DEJONGHE-DUPONT (Seat Leon TCR) op 1 ronde
9. POTTY-DETRY TCR VW Golf TCR op 1 ronde
10. CORONEL-LESSENNES (Honda Civic TCR) op 2 ronden
11. KNAP-SEVERS (Seat Leon TCR) op 2 ronden
12. Bartosz PAZIEWSKI (Renault Clio 4) op 3 ronden
13. Lucas GROENEVELD (Renault Clio 4) op 3 ronden
14. VAN LAERE-VAN DEN BERGE (Renault Clio 4) op 4 ronden
15. Albert LEGUTKO (Renault Clio 4)
16. Karol URBANIAK (Renault Clio 4)
17. PANIS-LEMERET (Honda Civic TCR) niet gestart

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet