Liveblogs

Live Blog – Zaterdag op de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen

DSCN1956

Op zaterdagochtend verwelkomt een blauwe hemel en een heerlijk zonnetje de al massaal toestromende bezoekers van de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort. Al om 8 uur 's ochtends komt de stroom op gang en moeten de automobilisten geduldig in de rij plaatsnemen om een parkeerplek te vinden. Duidelijk is dat iedereen klaar is voor een feestje op Zandvoort.

Tekst: Gerrie Hoekstra en Marco Antheunisse
Foto's: Gerrie Hoekstra, Co van der Gragt, Erik van der Schaaff

16:50 uur
Rob Kamphues en Sandor van Es behalen in de GT & Prototype Challange een fraaie overwinning in de Renault RS01 Cup. Gestart vanaf de tweede plek achter de snelle Ligier LMP3 van Smiechowski en Jordan nam Kamphues in het tweede deel van de race de leiding over om vervolgens ruim veertien seconden voor de Ligier van David Hauser over de finish te komen. Smiechowski en Jordan werden derde.

rinus-marijn

15.10

Hoewel het absoluut een droomstart was voor vader en zoon Van Kalmthout en zij na de start ook als de nummer één en twee de Tarzanbocht ingingen, hebben zij de eerste race niet kunnen winnen. Marijn van Kalmthout kreeg al na twee ronden een lekke band en moest de pits opzoeken. Rinus van Kalmthout verremde zich en behield aanvankelijk de leiding, maar zijn linker voorband had het beste wel gehad en hij kon niet meer voluit gaan. Johann Ledermair had geen problemen en won de race, gevolgd door Rinus van Kalmthout en Mahaveer Raghunathan.

MAX CZ-7634

14.45
Na een aantal snelle ronden en een flink aantal donuts, bedankte Max Verstappen na zijn tweede F1-demo het talrijke publiek. Morgen verzorgt Max een drietal demonstraties waarvan de eerste rond 10:00 in de ochtend plaats zal vinden.

xavier-maassen

14.00 uur

De eerste Porsche GT3 Cup Challenge race tijdens de Jumbo Familiedagen is gewonnen door Xavier Maassen. De polesitter reed de gehele race aan de leiding en pakte onbedreigd naar de zege. Yannick Hoogaars werd tweede, de uit de karting overgekomen Glenn Van Parys werd derde. (Lees verder)

480-oca-2

12.45 uur
De Red Bull F1 is op het rechte eind blijven staan. Met een goede reden, want een oranje gloed schaart zich rondom de RB. De OCA's krijgen terecht een bedankje voor hun trouwe werkzaamheden. Zij gaan samen met Max en de RB op de foto, een mooi moment voor de mensen zonder wie autosport helemaal niet mogelijk zou zijn.

max-vertrekt

12.15 uur
Eindelijk het moment waar de meeste van de toeschouwers voor zijn gekomen. Om kwart over twaalf rolt de Red Bull F1 de pitbox uit en onder luid applaus rijdt Max Verstappen de pitstraat uit. Hij rijdt vijf ronden met een 1:22.199 als snelste tijd.

red-bull-f1

Natuurlijk parkeert hij zijn auto niet in de pitstraat, maar hij stopt recht voor de hoofdtribune om het publiek te bedanken. Een oorverdovend applaus is het gevolg, de fans zijn uitzinnig en het lijkt wel of hij zojuist een Grand Prix heeft gewonnen. Verstappen gaat vervolgens naar het podium, waar Olav Mol hem interviewt.

480-max-olav


Dat duurt echter maar kort, want een flink toeren makende formulewagen in een pitbox even verderop maakt zelfs Olav Mol onverstaanbaar.


12.00 uur
Mondron en Altoe winnen De "Long Race" van de TCR Benelux, er zijn podiumplaatsen voor Abbring en Van Lagen. Lees het verhaal HIER

10.45 uur
Rinus van Kalmthout pakt in de kwalificatie van de BOSS GP in zijn Dallara GP2 de poleposition. Zijn vader Marijn van Kalmthout start de race naast hem op de tweede positie in de Benetton F1. Helaas viel de Benetton stil, hopelijk is hij weer raceklaar wanneer de race vanmiddag om 15.10 uur van start gaat. 13 Prachtige bolides met een heerlijke sound. LEES VERDER

MAX CZ-7163

9.45 uur
Max Verstappen rijdt een aantal installation laps en geeft direct behoorlijk gas in de Red Bull.

09:40 uur
Xavier Maassen kwalificeert zich in beide sessies van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op poleposition. Klik hier voor de uitslag van de kwalificatie.

09:00 uur
Al een ongekende drukte zaterdagochtend vroeg.

DSCN1957

DSCN1966

DSCN1967

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet