Liveblogs

Live Blog – Zaterdag op de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen

DSCN1956

Op zaterdagochtend verwelkomt een blauwe hemel en een heerlijk zonnetje de al massaal toestromende bezoekers van de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort. Al om 8 uur 's ochtends komt de stroom op gang en moeten de automobilisten geduldig in de rij plaatsnemen om een parkeerplek te vinden. Duidelijk is dat iedereen klaar is voor een feestje op Zandvoort.

Tekst: Gerrie Hoekstra en Marco Antheunisse
Foto's: Gerrie Hoekstra, Co van der Gragt, Erik van der Schaaff

16:50 uur
Rob Kamphues en Sandor van Es behalen in de GT & Prototype Challange een fraaie overwinning in de Renault RS01 Cup. Gestart vanaf de tweede plek achter de snelle Ligier LMP3 van Smiechowski en Jordan nam Kamphues in het tweede deel van de race de leiding over om vervolgens ruim veertien seconden voor de Ligier van David Hauser over de finish te komen. Smiechowski en Jordan werden derde.

rinus-marijn

15.10

Hoewel het absoluut een droomstart was voor vader en zoon Van Kalmthout en zij na de start ook als de nummer één en twee de Tarzanbocht ingingen, hebben zij de eerste race niet kunnen winnen. Marijn van Kalmthout kreeg al na twee ronden een lekke band en moest de pits opzoeken. Rinus van Kalmthout verremde zich en behield aanvankelijk de leiding, maar zijn linker voorband had het beste wel gehad en hij kon niet meer voluit gaan. Johann Ledermair had geen problemen en won de race, gevolgd door Rinus van Kalmthout en Mahaveer Raghunathan.

MAX CZ-7634

14.45
Na een aantal snelle ronden en een flink aantal donuts, bedankte Max Verstappen na zijn tweede F1-demo het talrijke publiek. Morgen verzorgt Max een drietal demonstraties waarvan de eerste rond 10:00 in de ochtend plaats zal vinden.

xavier-maassen

14.00 uur

De eerste Porsche GT3 Cup Challenge race tijdens de Jumbo Familiedagen is gewonnen door Xavier Maassen. De polesitter reed de gehele race aan de leiding en pakte onbedreigd naar de zege. Yannick Hoogaars werd tweede, de uit de karting overgekomen Glenn Van Parys werd derde. (Lees verder)

480-oca-2

12.45 uur
De Red Bull F1 is op het rechte eind blijven staan. Met een goede reden, want een oranje gloed schaart zich rondom de RB. De OCA's krijgen terecht een bedankje voor hun trouwe werkzaamheden. Zij gaan samen met Max en de RB op de foto, een mooi moment voor de mensen zonder wie autosport helemaal niet mogelijk zou zijn.

max-vertrekt

12.15 uur
Eindelijk het moment waar de meeste van de toeschouwers voor zijn gekomen. Om kwart over twaalf rolt de Red Bull F1 de pitbox uit en onder luid applaus rijdt Max Verstappen de pitstraat uit. Hij rijdt vijf ronden met een 1:22.199 als snelste tijd.

red-bull-f1

Natuurlijk parkeert hij zijn auto niet in de pitstraat, maar hij stopt recht voor de hoofdtribune om het publiek te bedanken. Een oorverdovend applaus is het gevolg, de fans zijn uitzinnig en het lijkt wel of hij zojuist een Grand Prix heeft gewonnen. Verstappen gaat vervolgens naar het podium, waar Olav Mol hem interviewt.

480-max-olav


Dat duurt echter maar kort, want een flink toeren makende formulewagen in een pitbox even verderop maakt zelfs Olav Mol onverstaanbaar.


12.00 uur
Mondron en Altoe winnen De "Long Race" van de TCR Benelux, er zijn podiumplaatsen voor Abbring en Van Lagen. Lees het verhaal HIER

10.45 uur
Rinus van Kalmthout pakt in de kwalificatie van de BOSS GP in zijn Dallara GP2 de poleposition. Zijn vader Marijn van Kalmthout start de race naast hem op de tweede positie in de Benetton F1. Helaas viel de Benetton stil, hopelijk is hij weer raceklaar wanneer de race vanmiddag om 15.10 uur van start gaat. 13 Prachtige bolides met een heerlijke sound. LEES VERDER

MAX CZ-7163

9.45 uur
Max Verstappen rijdt een aantal installation laps en geeft direct behoorlijk gas in de Red Bull.

09:40 uur
Xavier Maassen kwalificeert zich in beide sessies van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op poleposition. Klik hier voor de uitslag van de kwalificatie.

09:00 uur
Al een ongekende drukte zaterdagochtend vroeg.

DSCN1957

DSCN1966

DSCN1967

Reacties

  • 0
  • 9
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 13:07

  Telefoonfoto's..?

  • 5
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 14:19

  Net terug van circuit park Zandvoort en eerlijk is eerlijk wat lag de baan er schitterend bij. Het nieuwe asfalt waar ik overigens nog niet op heb gereden maakt het circuit 10 jaar jonger. Vlaggen en veel kraampjes voor ieder wat wils. Maar dan even naar de feiten en het programma want dat viel toch wat tegen. Uiteraard draaide max keurig op tijd zijn rondjes maar dan naar de Boss GP kwalificatie zonder die gillende 10 of zelfs 12 cilinders nee Klaas zwart kwam niet in het hoofdstuk voor. Een matig veld met veel gp2 auto's en dat is jammer. Dan de tcr Benelux en ook dat viel behoorlijk tegen. Tom Coronel kreeg het zelfs voor elkaar om in de opwarm ronde zijn band lek te rijden. Je vraagt je af wanneer die kerel een keer tegen het verkeer in gaat rijden. Kan nooit lang meer duren. Dan draait max de V8 red Bull weer het circuit op en dat is toch wel heel bijzonder allemaal. Tijdens de podium presentatie ben ik afgehaakt. Max werd in een enorme Jumbo bus over het circuit gereden en had er zichtbaar geen zin in. Wat ik overigens helemaal kan begrijpen. Conclusie van deze ochtend toch wel weer heeeel veel naar een lege baan zitten te turen. Tot morgen allemaal...

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 14:28

  Mooi voor Max dat ie een pak volk op de been kan brengen, maar voor het overige een zeer zwak raceweekend met ondermaatse startvelden.

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 14:30

  Daar sluit ik me volledig bij aan.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 15:13

  Een beetje raar dat ik deze reactie's lees terwijl het programma voor de zaterdag nog lang niet is afgelopen. Dan komt er nog bij dat zaterdag altijd een trainingsdag is en zondag de racedag. Ik heb er in ieder geval zin in zondag , JUMBO alvast bedankt dat dit allemaal mogennlijk gemaakt is .

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 16:18

  Leuk idee zo'n live-blog, maar dat heeft alleen zin als er min of meer continu updates worden geplaatst. Twee uur helemaal niets is geen live-blog meer.

  • 2
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 16:27

  De zaterdag is dus een trainingsdag volgens iemand. Kan men mij dan effe duidelijk maken waarom TCR Benelux, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, BOSS GP en GT & Prototype Challenge (dus ALLE series die actief zijn dit weekend in Zandvoort) op vandaag - zaterdag dus - al races afwerken?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 mei 2017 17:26

  Natuurlijk is de zaterdag geen trainingsdag. Kijk even naar het tijdschema en alles wordt snel duidelijk. www.cpz.nl Zoals ik hierboven al vertelde, je zit veel naar een lege baan te kijken. Dus raad ik iedereen aan even goed te kijken wanneer wat begint.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet