IndyCar

Indy: Bourdais snelste man tijdens Fast Friday op de Brickyard

Ondanks het feit dat "Fast Friday" vanwege regen 2,5 uur werd stil gelegd was Sebastien Bourdais met de Dale Coyne Racing Dallara Honda de snelste man op de Brickyard. Hij liet een tijd van 233.115 mph. registreren. De viervoudige Indycar-kampioen eindigde in zes voorgaande edities van de Indy 500 niet hoger als zevende.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Bourdais
Bourdais snelste man van de week op Fast Friday.


Bourdais snelste man op Fast Friday
Op Fast Friday liet Bourdais de snelste tijd van de dag en de week noteren. Sebastien Bourdais: "Natuurlijk nooit slecht als je bovenaan staat. De auto voelde goed aan. Wij hebben een paar dingen uitgeprobeerd en zijn erg verheugd over de snelheid en de balans van de auto. Hopelijk blijft het zo. Erg opwindend om er bij te zitten. Dit geeft ons een kans voor de kwalificatie."

De kwalificatie geschiedt bij loting. Bourdais mag het vandaag eerst als 19e doen. Elk team mag in de kwalificatie één poging wagen en indien de tijd toelaat mogen de teams op verzoek nog een poging doen. De snelste negen strijden zondag om de Verizon Pole P1 Award. Achter Bourdais volgden Ryan Hunter Reay, Takuma Sato en Fernando Alonso.

2017 Sticker Hayden
Mooie geste. Diverse Indycars zijn inmiddels voorzien van een Nicky Hayden sticker.

Vrijwel alle teams maakten gebruik van de z.g. turbo boost, waardoor men over 30 pk extra beschikt. Ryan Hunter Reay: "Wij beschikten over een goede run vandaag. Sommige dingen werkten, sommige werkten niet. Hopelijk werkt het weer mee en zitten we er met de No 28 Dallara Honda vooraan bij."

Juan Pablo Montoya liet met 231.681 mph. de vijfde tijd noteren. Montoya: "Wij reden niet veel ronden maar bereikten voldoende. Afwachten wat het weer morgen doet. Ben tevreden over hoe de auto nu is, maar dit zien wij morgen wel."

Vergeleken met afgelopen donderdag voelde Fernando Alonso zich niet echt veel sneller. Alonso: " Als je erin rijdt merk je nog niet eens dat die auto een aantal mijl per uur sneller is. Je wilt toch altijd meer. Het was een beetje een stressige bedoeling vandaag. We slaagden er nog in om twee kwalificatie runs te simuleren. Het was een goeie dag om de extra snelheden te leren. Hopelijk hebben wij morgen een goede kwalificatie-run." Spencer Pigot en Zach Veach waren de enige coureurs die crashten maar bleven ongedeerd.

2017 Alonso studie
Alonso bestudeert de hoge snelheden......


Indycar herdenkt Jim McElreath
Afgelopen donderdag overleed op 89 jarige leeftijd in Arlington, Texas, Jim McElreath die in 1962 op de Brickyard Rookie van het jaar was. McElreath reed 15 Indy 500's en behaalde zesmaal de top 5. In 1966 eindigde hij als derde achter Graham Hill en Jim Clark.

Practice 5

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet