Diversen

Groot Hart in de autosport

20160820 Groot Hart Zandvoort - Foto Billie-Jo Krul-3075

Op zaterdag en zondag 20 en 21 mei komt stichting Groot Hart in actie tijdens de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen op Circuit Park Zandvoort.

20160820 Groot Hart Zandvoort - Foto Billie-Jo Krul-3066

Als er één stichting niet mag ontbreken tijdens de Jumbo Familiedagen dan is het Groot Hart. De stichting is er dan ook trots op dit jaar aanwezig te mogen zijn tijdens het enige evenement in Nederland waar Max Verstappen in zijn Red Bull Racing Formule 1 bolide zijn liefde voor de autosport laat zien.

20160820 Groot Hart Zandvoort - Foto Billie-Jo Krul-2816

Ook Groot Hart wil de raceharten weer sneller laten kloppen. Daarom heeft de stichting de snelste auto's weer van stal gehaald om ernstig zieke kindjes de dag van hun leven te bezorgen. Natuurlijk zal de Radical weer aanwezig zijn voor het aanwakkeren van het echte Formule 1 gevoel, maar dankzij het overweldigende succes van vorig jaar mogen we ook nu weer gebruik maken van de Renault RS01.

20160820 Groot Hart Zandvoort - Foto Billie-Jo Krul-2823

Kamphues: "Ik kijk er enorm naar uit om in dit Franse racekanon een lach te toveren op het gezicht van al die Groot Hart kids. Maar wat ik het mooiste vind is niet alleen hoe de kinderen opleven op de dag zelf, maar vooral ook hoe ze er naartoe leven. Ik krijg berichten van zowel kinderen als ouders, en zelfs van de verpleegsters, om ons te vertellen dat de dagen worden afgeteld. Dat is toch fantastisch?!"

De Groot Hart Rondes vinden plaats op:
Zaterdag 20 mei: 18:35 uur (vertrek vanuit de pitstraat)
Zondag 21 mei: 18:35 uur (vertrek vanuit de pitstraat)

20160820 Groot Hart Zandvoort - Foto Billie-Jo Krul-2989

Over Groot Hart
Als 3-jarig jochie onderging Kamphues een hartoperatie waaraan hij zijn leven heeft te danken. Nog steeds heeft hij een speciale plek in zijn hart voor kinderen die leven met een ernstige ziekte en weet hij maar al te goed hoe het je leven kan bepalen. Om hen een mooie dag te bezorgen is Groot Hart opgericht.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet