TCR International

Danny Kroes samen met Pepe Oriola in TCR Benelux

pepe oriola

De deelnemerslijst van de TCR Benelux tijdens de Jumbo Familiedagen wordt met de dag interessanter. Zo vormt de 17-jarige Danny Kroes een mooie combinatie met niemand minder dan Pepe Oriola in een SEAT Leon TCR, het merk waarin de Spanjaard ook in het de TCR International Series succesvol is.

Tekst: Marco Antheunisse
Fotografie: PR

Danny Kroes is net 17 jaar geworden en dit seizoen racet hij voor het eerst in een toerwagen. Tijdens de Paasraces op Zandvoort maakte hij zijn debuut in een auto met een dakje in de Supercar Challenge in de divisie Supersport. Al in het tweede event op de Red Bull Ring racete hij samen met zijn teamgenoot Priscilla Speelman naar de derde podiumplek.

kroes tcr

Kroes heeft veel geoefend in een race simulator en daarnaast flink kilometers kunnen maken in de SEAT Leon op de Red Bull Ring. Dat ging uitstekend, hij kon zich meten met de allersnelste rijders.

De SEAT Leon TCR wordt ingezet door Ferry Monster Autosport, het enthousiaste team dat al jarenlang uitstekend presteert in toerwagens en de rijders een prima prijs/kwaliteit levert.

De verwachtingen van de combinatie Oriola en Kroes zijn hoog gespannen, want naast Tom Coronel en Aurélien Panis is Oriola ook een coureur uit een sterkte internationale competitie die komend weekend in actie komt in de TCR Benelux op Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet