Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Sebastian Vettel rijdt World Series by Renault voor Carlin

Sebastian Vettel rijdt volgend jaar in de World Series by Renault voor het team van Carlin Motorsport. Voor dit team won hij het afgelopen seizoen al twee races in de World Series op Misano en ook reed hij afgelopen weekend in Macau met de Britse renstal.

Tekst: René de Boer

Vettel, "runner-up" in de eindstand van de Formule 3 Euro Serie, verklaart: "Ik verheug me erop, volgend jaar met Carlin aan de World Series deel te nemen. Ik heb al met Carlin gereden op Misano, waar we twee races wonnen, en in Spa, waar ik in de strijd om de kop betrokken raakte bij een crash, waarbij ik mijn hand blesseerde en dus helaas niet verder kon racen. Ik ben blij dat ik komend seizoen naast mijn Formule 1-programma ook nog kan racen."

Zoals bekend is de 19-jarige Duitser al door BMW vastgelegd als test- en reserverijder voor het BMW Sauber F1 Team. BMW-sportdirecteur Dr. Mario Theissen zegt: "Met dit programma krijgt Sebastian meer raceervaring. Dat is een belangrijke factor in de loopbaan van een jonge rijder."

Teambaas Trevor Carlin zegt: "Ik ben heel blij dat ik kan bevestigen dat Sebastian volgend jaar voor ons in de World Series rijdt. Zijn prestaties met ons team in Misano waren perfect. Zowel in de Formule 3 Euro Serie als tijdens zijn tests in de Formule 1 heeft hij laten zien dat hij over het talent en de gedrevenheid beschikt om te slagen. Ik ben er zeker van dat we Sebastian kunnen helpen, zich als rijder te ontwikkelen en dat we volgend jaar voor het kampioenschap kunnen gaan." Vettel zet deze week zijn testprogramma met Carlin voort tijdens de collectieve World Series-test op het circuit van Vallelunga.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet