IndyCar

Indycar: Vierde tijd voor Alonso. Tweevoudig F1 kampioen nog steeds niet op zijn gemak

Tijdens de derde testdag op de Brickyard liet Fernando Alonso de vierde tijd registreren, terwijl Ed Carpenter met 222.894 de snelste man was. Een sterke wind zorgde ervoor dat de tijden van de laatste twee dag niet verbeterd werden, en een aantal rijders ging zelfs helemaal niet de baan op.

Tekst Willlem J.Staat
Foto's Indycar

2017 Carpenter
Ed Carpenter. Vandaag de snelste man.


Vierde tijd voor Alonso. F1-kampioen nog steeds niet op zijn gemak
Fernando Alonso liet tijdens de derde testdag de vierde tijd registreren maar voelt zich nog steeds niet op zijn gemak. "Ik ben blij waar ik nu sta" aldus de Spanjaard die tijdens "Happy Hour" op afgelopen dinsdag met 33 auto's op de baan al even aan de Indy 500 mocht wennen.

Fernando Alonso: " Als je gehele carriere in de F1 ontwikkeld is, is ovalracen niet erg natuurlijk om te rijden, zeker omdat die auto uit zichzelf steeds maar linksaf wil. Een beetje vreemd als je de eerste bocht ingaat. Maar in de simulator heb ik mij goed kunnen voorbereiden en heb de afgelopen weken veel informatie van het team gehad. Ik denk dat ik nu een beetje begin te wennen aan het gevoel waar ik op voorbereid werd. Het leren van "het verkeer" was erg nuttig. 's Morgens bevind ik me in de auto en 's middags in de simulator. Tijd genoeg. Ben er nog niet geheel klaar voor, maar voor de kwalificatie zeker" (later meer)

2017 Rutherford
Drievoudig Indy 500 winnaar Johnny Ford(1974/1976/1980) nam even plaats in de Andretti "McLaren" Dallara Honda van Alonso. "'Dat was lang geleden."
D3
Provisional. De tijden van woensdag.

Reacties

    • 3
    • 0
     
    Dirk 18 mei 2017 08:54

    Johnny Ford = Johnny Rutherford

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet