TCR International

Tom Coronel in TCR Benelux tijdens Jumbo Familiedagen op Zandvoort

tcr benelux  spa 07LwRs

Afgelopen weekend behaalde Tom Coronel in de WTCC op de Hungaroring twee negende plaatsen. Komend weekend tijdens de Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen staat voor de Nederlander een optreden in de TCR Benelux op het programma en in zijn thuisrace zal Coronel met minder dan een podiumplaats geen genoegen nemen. Een tweede WTCC-coureur die in de TCR Benelux op Zandvoort in actie komt is de 22-jarige Aurélien Panis, zoon van oud F1-coureur OIivier Panis.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Aurélien Panis

Ook Aurélien Panis reed afgelopen weekend in het WTCC op de Hungaroring met een Honda Civic van het privéteam Zengo Motorsport. Hij is de zoon van Olivier Panis, winnaar van de Grote Prijs F1 van Monaco in 1996 met een Ligier Mugen Honda, en gaat komend weekend voor het eerst de TCR-versie van de Civic uitproberen. Panis junior vormt een team met titelverdediger Stéphane Lémeret.

Lémeret heeft zicht op deelname aan de 24 Uur van Le Mans en dus is zijn agenda veel drukker geworden, waardoor hij niet het hele kampioenschap zal kunnen deelnemen. Daarom krijgt Benjamin Lessennes de zware taak om de vorig jaar veroverde TCR Benelux-kampioenstitel te verdedigen.

Benjamin Winner

Lessennes is nog maar 17 jaar oud, maar zijn tweede TCR-seizoen is al bijzonder succesvol geweest. Hij veroverde twee podiumplaatsen tijdens het openingsweekend in Spa en herhaalde dat in het TCR International, waar hij zich de tweede podiumplaats toe-eigende voor enkele van de beste racers ter wereld. De jonge coureur wordt in zijn jacht naar de titel geholpen door Tom Coronel.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet