IndyCar

Indycar: Alonso leert van teamgenoten. Penske-rijders Power en Castroneves snel

Op de tweede warme en winderige testdag op de Indianapolis Motor Speedway hielden de meeste teams zich bezig met het simuleren van wedstrijdsimulaties waarbij snelle tijden meer van ondergeschikt belang waren. In totaal werden er 6000 incidentvrije rondes afgelegd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Power D2
Team Penske wil duidelijk een 17e overwinning op de Brickyard.


Alonso leert van teamgenoten. Penske-rijders Power en Castroneves snel
De 36-jarige Will Power won afgelopen weekend de GP van Indianapolis en liet gisteren een tijd van 224.656 mph. op de Brickyard noteren. Power nam negenmaal aan de Indy 500 deel met een tweede plek in 2015 als beste resultaat. Dit jaar wil hij het beter doen en Roger Penske zijn 17e succes op de Brickyard bezorgen.

AC5I1598 A
Teameigenaar Roger Penske zette er al zijn zakelijke verplichtingen voor opzij om nu al op de Speedway aanwezig te zijn.

2014 Indycarseries kampioen Will Power: "Penske doet er alles aan om deze wedstrijd te winnen. Als team hebben wij gedurende het "offseason" heel veel huiswerk gedaan en hier zelfs tweemaal getest zodat wij het juiste uit ons pakket kunnen halen. Ik weet dat ze bij Chevrolet hard werken en onze snelheid is erg goed. Ik zou de Indy 500 graag voor Roger willen winnen." In het allerlaatste uur van de trainingen steeg de naam van Helio Castroneves op de monitoren en liet een tijd van 224.287 mph.registreren.

Drievoudig Indy 500 winnaar Castroneves verklaarde dat de belangrijkheid van de tests gesymboliseerd wordt door de aanwezigheid van Roger Penske himself. Teameigenaar Roger Penske is gedurende de Indy 500 verantwoordelijk voor de wedstrijdstrategie van Castroneves.

2017 Verkeer D2
Castroneves "in het verkeer"

Helio Castroneves: "Door zijn aanwezigheid en toewijding laat hij duidelijk zien wat hij wil, zeker omdat hij hiervoor zijn zakelijke verplichtingen ter zijde heeft geschoven. Een andere Indy 500 overwinning en zijn team gaat het zeker niet rustiger aan doen. Hij blijft bekers verzamelen en hopelijk kunnen wij hem dit resultaat bezorgen."


2017 Alonso D2 Verkeer
Alonso in "los van het verkeer"

Gabby Chaves in de Harding Chevrolet was met een tijd van 223.991 een beetje verrassend. Afgelopen maandag slechts zes ronden en gisteren 87. 2014 Indy Lights kampioen Gabby Chaves: " We deden afgelopen maandag tweemaal drie rondjes. Het team was teleurgesteld maar vandaag hebben wij teruggeslagen. Wij hebben aan de auto gewerkt en snelheid gevonden. Hoewel er nog veel werk voor ons ligt, zijn wij erg verheugd. Als het blijft gaan zoals het nu gaat hebben we kans op een goede wedstrijdklassering."

Fernando Alonso werkte de meeste rondes af en concentreerde zich met zijn Andretti-collega's volledig op het "in het verkeer rijden". Alonso sloot de dag met een tijd van 221.029 mph. als 24e af.

2017 Alonso
Alonso: "Veel van teamgenoten geleerd"

Fernando Alonso: " OK, precies zoals ik verwacht had. Hier moet je dus duidelijk in de buurt rijden van de auto die voor je ligt en er bij de volgende bocht voordeel uit zien te behalen. Het was nuttig en met zes auto's zit ik wel bij het beste team. Mijn teamgenoten hebben mij fantastisch geholpen. Gedurende mijn run zorgden ze goed voor me zodat ik elke ronde kon leren. Toen ik hen volgde, leerde ik ervan, van wat ze allemaal doen, hoe ze de volgende bocht en de volgende ronde en een inhaalmanoeuvre voorbereiden. Erg nuttig en een productieve dag waarvan ik geleerd heb om in groepjes en in het verkeer te rijden. Denk dat we ongeveer 117 ronden hebben afgelegd."


Will Power
Gaat Will Power dit jaar de Indy 500 winnen? Zelf vindt hij het wel eens tijd worden...........


Zonder een aerodynamische "tow" liet Ed Carpenter de snelste tijd van de dag met 222.842 mph. noteren. Ed Carpenter: " Iedereen was helemaal opgewonden over de tijden van maandag, maar ik denk dat wij beter zijn, dan wat sommige teams vandaag lieten zien. Wij werken gewoon ons programma af."

De start van de 101e editie van de Indy 500 gaat gedaan worden door Jake Gyllenhaal, een acteur die voor een Award genomineerd is, en Jeff Baumann, een overlevende van de aanslag tijdens de Boston Marathon in 2013.


Tijden D2

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet