GT

GT: Fred van Putten wint in Spaans GT kampioenschap

 480fvp_podium

Fred van Putten heeft op zondag 12 november jl. samen met Pedro Nevoa (Portugal) de laatste wedstrijd in de klasse GTB van het Spaans kampioenschap op het circuit van Catalunya gewonnen. In een veld van 63 deelnemers met Ferrari’s, Porsche’s, Moslers en Vipers wist de 57-jarige in Duitsland wonende Nederlander de Marcos Mantis in de klasse GTB als eerste over de finish te brengen.


Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: David Lopez

Tijdens het laatste evenement op het circuit bij Barcelona werden niet, zoals gebruikelijk in het Spaaans GT-kampioenschap, twee races van één uur gereden, maar één race van twee uur en tien minuten. De koploper na één uur racen kreeg tien punten, de winnaar van de race ontving datzelfde aantal. Fred van Putten en Pedro Nevoa kwamen als eerste in de klasse GTB over de finish en stelden daarmee tevens de derde plaats in het kampioenschap veilig.

 480fvp_startveld

Na een moeilijk seizoen, waarin op Spa-Francorchamps de Marcos Mantis crashte en onherstelbare schade opliep, wist Van Putten door regelmatig te scoren toch in de kop van het GTB-klassement terecht te komen. Na het mooie resultaat op het circuit van Catalunya bereikten zij in het indrukwekkende veld van deelnemers ondanks de tegenslagen dit seizoen de derde plaats in het eindklassement.

Sandra van der Sloot, die ook in een Marcos Mantis van Cor Eusers Marcos Racing deelneemt in de klasse GTC, viel uit.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet