Sportscars

Sportscars: Vijf Nederlanders op inschrijflijst 24 Uur Le Mans

170516 Le Mans Entrylist
Zo zag het veld in Le Mans er vorig jaar uit, toen nog met de Audi's

De Automobile Club de l'Ouest, de organiserende instantie van de 24 Uur van Le Mans, heeft vanmorgen de deelnemerslijst voor de race van dit jaar gepresenteerd. Evenals vorig jaar staan daarop 60 teams, in lijn met het aantal pitboxen, dat vorig jaar naar 60 werd uitgebreid. Officieel draagt de lijst als titel 'Deelnemers en auto's die zijn uitgenodigd voor de administratieve controle en technische keuring', die op zondag 11 en maandag 12 juni plaatsvinden. In totaal staan er vijf Nederlanders aan de start, allemaal in de LMP2-klasse, die met 25 ingeschreven auto's getalsmatig ook de sterkste is.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: ACO

Echte verrassingen zijn er niet meer, behalve het feit dat Toyota de rijdersbezetting van twee van zijn drie hybride-prototypes in de LMP1-klasse wat heeft gewijzigd, zoals dat al enkele dagen als gerucht de ronde deed. José María López, die tijdens de seizoensouverture van het FIA WEC op het circuit van Silverstone zwaar crashte en daardoor tijdens de tweede race in Spa niet in actie kon komen, is overgezet van de nummer 7-auto naar de nummer 9, die alleen in Spa en Le Mans was voorzien. Daar vormt hij nu een trio met Nicolas Lapierre en Yuji Kunimoto. Stéphane Sarrazin verhuist naar de nummer 7, waar hij samen met Mike Conway en Kamui Kobayashi rijdt. Voor de resterende races van het WEC-seizoen na Le Mans keert López naar de nummer 7 terug. In Le Mans staan er zes LMP1-auto's aan de start: drie Toyota's, twee Porsches en de Enso CLM P1/01-Nismo van het ByKolles Racing Team.

In de LMP2-klasse rijdt het Racing Team Nederland met de Dallara P217-Gibson onder het startnummer 29, met Jan Lammers en Frits van Eerd, alsmede de Braziliaanse oud-F1-rijder Rubens Barrichello. Ho Pin Tung, LMP2-klassewinnaar in het FIA WEC op Silverstone en derde in de klasse op Spa, komt met de nummer 38 Jackie Chan DC Racing-Oreca-Gibson in actie met de Fransman Thomas Laurent en de Brit Oliver Jarvis. Onder de vlag van Keating Motorsports, ingezet door Riley Technologies, rijdt de Riley Mk30-Gibson met het startnummer 43, met Jeroen Bleekemolen, Ben Keating en Ricky Taylor als rijders. Bij ARC Bratislava tenslotte maakt de 18-jarige Rik Breukers zijn Le Mans-denuut in de Ligier JSP217-Gibson met startnummer 49, samen met teameigenaar Miro Konopka uit Slowakije en de Let Konstantins Calko.

De LMGTE-Pro-klasse omvat 13 auto's: twee AF Corse-Ferrari's, twee fabrieks-Corvettes, vier fabrieks-Fords, een Risi-Ferrari, twee fabrieks-Porsches en twee fabrieks-Aston Martins. In de LMGTE-Am-klasse staan er 16 auto's aan de start: een Corvette van Larbre Compétition, elk twee Ferrari's van de teams Spirit of Race, Clearwater Racing en Scuderia Corsa, enkele Ferrari's van DH Racing en JMW Motorsport, een Porsche van Dempsey-Proton Racing, een van Gulf Racing en twee van Proton Competition, en Aston Martins van TF Sport, Aston Martin Racing en Beechdean AMR. Er staat één team als reserve (dat was in het verleden ook wel eens anders), en wel het Mentos-Proton Racing-team met een Porsche voor de Am-klasse.

170516 Deelnemerslijst 24 Uur Le Mans

Reacties

  • 5
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 16 mei 2017 12:23

  Van Tung en Bleekemolen kunnen we nog wel wat verwachten. De Jumbo auto had wat mij betreft net zo goed van de Garde kunnen meenemen naar le mans.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 16 mei 2017 12:41

  wat zeggen de bookmakers over de kansen dat de Kolles auto de finish haalt? ;-)

  • 0
  • 0
   
  Michael Drost 16 mei 2017 15:28

  Ik zou er niet op gokken ... :-)

  • 2
  • 2
   
  Anonieme gebruiker 16 mei 2017 20:08

  wat zeggen de bookmakers over de kansen dat de Kolles auto de START haalt? ;-)

  • 2
  • 0
   
  El Rato 16 mei 2017 21:28

  Van der Garde had ik ook wel verwacht / op gehoopt. Gaat hij nog wel iets rijden dit jaar of is hij full time panda oppasser geworden? Ook van de plannen van Daniel de Jong hebben we nog bijzonder weinig gezien...........

  • 4
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 16 mei 2017 22:56

  jammer van het magere LMP1 veld. Wel leuk voor Frits dat hij samen met Jan en Rubens deze race kan rijden, zijn droom wordt werkelijkheid! Van harte gegund.

  • 1
  • 0
   
  Dirk 17 mei 2017 09:38

  LMP2 en GTE zijn sterk vertegenwoordigd, LMP1 valt inderdaad tegen, misschien dat er meer fabrikanten instappen als de nieuwe regels komen. Misschien dat Cadillac instapt....

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 17 mei 2017 10:23

  Ginetta komt met een LMP1.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet