Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Patrick Huisman maakt Audi GT4 debuut bij Phoenix Racing tijdens 24U Nürburgring

Patrick Huisman komt tijdens 24U Nürburgring uit voor het team van Phoenix Racing en vormt samen met Christian Abt/Rahel Frey/Peter Terting een combinatie in de gloednieuwe Audi LMS GT4. Onder vlag van Phoenix Racing heeft Audi twee GT4's ingeschreven.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Audi

2017 Audi GT4
Wereldpremiere tijdens 24U Nürburgring, de gloednieuwe Audi R8 LMS GT4 met o.a. Patrick Huisman aan het stuur.


Patrick Huisman maakt Audi GT4 debuut bij Phoenix Racing tijdens 24U Nürburgring
Na 13 jaar vormt Patrick Huisman opnieuw een combinatie met Christian Abt in de Eifelmarathon. In 2004 eindigden beiden als vierde in het algemeen klassement. Eveneens met Audi. Bij 24U Nürburgring stond Abt vijfmaal als tweede op het podium en was evenals Huisman destijds in het DTM actief. Huisman won viermaal de Porsche Supercup en heeft meer dan 30 24 Uurswedstrijden op zijn CV staan.
De tweede Audi No 18 wordt bemand door de regerende European Series Northern Cup GT 4 kampioen Peter Terting, Audi TT Cup kampioen Joonas Lappalainen, Audi R8 LMS Cup Asia Cup-kampioen Alex Yoong en Alexander Mies, de regerende VLN kampioen en de broer van Christopher Mies.

De opdracht voor de coureurs van de beide ingeschreven Phoenix Audi's is duidelijk. De auto over de eindstreep brengen en zoveel mogelijk data verzamelen zodat er verder ontwikkeld kan worden. De totale Audi GT4 line-up beschikt over duizenden kilometers Nordschleife-ervaring.

Audi R8 LMS GT4 #17 Christian Abt/Rahel Frey/Patrick Huisman/Peter Terting (D/CH/NL/D)
Audi R8 LMS GT4 #18 Joonas Lappalainen/Alexander Mies/Peter Terting/Alex Yoong (FIN/D/D/MAL)
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet