24H Series

Creventic Series gaan verder met twee races in Italië – inschrijvingen nog steeds mogelijk

Leader Overall Hofor-Racing 24HSERIES 800pix

Twee van de Creventic Series hebben hun volgende races in Italië. Het beroemde Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola is de locatie voor de vijfde wedstrijd van de 24H Series powered by Hankook, de eerste editie van de 12H Imola op 30 juni en 1 juli 2017. Een week later vindt, opnieuw in Italië, aan de Adriatische kust de derde wedstrijd van de 24H Touring Car Endurance (TCE) Series, de Hankook 24H Misano van 7 tot en met 9 juli 2017 plaats. Inschrijven voor beide races is nog mogelijk.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Impression 800pix


Afgelopen weekeinde bereikte de 24H Series het midden van het seizoen 2017 met de Hankook 24H Circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk, waar het Duitse Porsche-team Herberth Motorsport zijn derde overwinning uit vier races dit jaar kon vieren en daarmee het succes van vorig jaar op Paul Ricard herhaalde. De Car Collection Motorsport-Audi eindigde als tweede, de Scuderia Praha-Ferrari werd als derde geklasseerd. Twee weken eerder resulteerde de tweede race van de 24H TCE Series powered by Hankook, de première van de 12H Magny-Cours, in een overwinning voor het Spaanse team Monlau Competicion met de SEAT Leon Cup Racer. Het Nederlandse team Red Camel-Jordans.nl completeerde het dubbelsucces voor SEAT-teams met de tweede plaats. Het Britse team CWS eindigde met de Ginetta als derde algemeen en won de SP3-GT4-klasse.

Winner Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD 800pix

Hankook 12H Imola, wederom een nieuw circuit
Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola heeft een lange historie in de auto- en motorsport. Het circuit ontstond op initiatief van Enzo Ferrari en werd in 1953 geopend. Jarenlang vond hier de Formule 1-Grand Prix van San Marino plaats en ook werden er talrijke races voor sportwagens, GT's en motorfietsen plaats. Dit jaar is het circuit in de prachtige regio Emilia Romagna voor het eerst gastheer voor een wedstrijd van de 24H Series powered by Hankook. Na Paul Ricard kon de strijd om de algemene 24H Series GT-titel in het teamklassement niet spannender zijn, want het Zwitserse Hofor Racing en het Duitse PROsport Performance staan met eenzelfde aantal punten gedeeld aan de leiding. In het klassement om de 24H Series-toerwagentitel bezet het Franse Team Altran Peugeot met zijn beide équipes de eerste twee plaatsen. Ook in de diverse klassen mag een interessante strijd worden verwacht. Natuurlijk is er voor deze race live-streaming op de website van de serie met commentaar van de experts van Radiolemans.com. De voorlopige inschrijflijst voor Imola omvat al ruim 40 auto's, maar inschrijvingen worden nog steeds aangenomen.

Winner Hankook 12H MAGNY-COURS 800pix

Hankook 24H Misano, de tweede 24-uursrace voor de TCE Series
Een week na de race in Imola vindt op het Misano World Circuit Marco Simoncelli de derde wedstrijd van de 24H Touring Car Endurance Series plaats. Misano, gelegen aan de Adriatische kust, is eveneens nieuw op de kalender van de Creventic Series. Na de race op Silverstone is de Italiaanse wedstrijd de tweede 24-uursrace voor de 24H TCE Series van dit jaar, die op Misano halverwege is. Het Belgische team QSR, dat uitkomt in de CUP1-klasse, leiden momenteel in het algemeen teamklassement van de 24H TCE Series, de rijders van het team staan bovenaan in het rijdersklassement. Het Britse team CWS heeft echter slechts twee punten achterstand. Beide teams staan al op de voorlopige inschrijflijst voor Misano. De toerwagenklassen TCR, A3, A2, D1 en CUP1 alsmede auto's uit de klasse SP3-GT4 mogen deelnemen aan de 24H TCE Series powered by Hankook. Ook voor Misano zijn inschrijvingen nog mogelijk.

Leader Oveall QSR 24HTCES 800pix

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet