Diversen

Div: Milan Dontje derde in tussenstand na openingsweekeinde Audi Sport TT Cup

170507 TTCup R1 Start
Start van de tweede race met Milan Dontje (oranje auto, nr. 43) vanaf pole-position

Tegelijk met de DTM startte op de Hockenheimring ook het nieuwe seizoen in de Audi Sport TT Cup. Twee jaar na de deelname van Loris Hezemans is er met Milan Dontje dit seizoen weer een Nederlander bij in de internationaal bezette merkencup. Vorig jaar deed Dontje met een paar gastoptredens in de cup al wat ervaring op met de TT in raceuitvoering en dit jaar rijdt hij dus het volledige seizoen. Op Hockenheim ging in beide races de overwinning naar de Brit Philip Ellis, terwijl de Poolse Gosia Rdest in beide wedstrijden als tweede eindigde. Milan Dontje werd in de eerste race vierde en in de tweede race zesde. In de tussenstand na twee van 14 races staat de rijder uit Schoorl op de derde plaats, achter Ellis en Rdest.

Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"In de eerste race heb ik wat plaatsen kunnen goedmaken. De onderlinge verschillen waren erg klein, uiteindelijk greep ik als vierde net naast het podium, maar ik heb het wel naar mijn zin gehad", verklaarde Dontje na afloop. In de tweede race startte hij vanaf pole-position, maar al in de beginfase wist de Poolse Gosia Rdest hem voorbij te steken. Aanvankelijk wist Dontje nog wel de druk erop te houden, maar gaandeweg verloor hij het tempo en moest hij zelf nog meerdere posities prijsgeven. Zo staken achtereenvolgens Ellis, Hutchinson, gastrijder Benoît Tréluyer en uiteindelijk ook nog de Italiaan Mosca hem voorbij. Daarmee kwam Dontje als zesde over de eindstreep. Het volgende raceweekeinde van de Audi Sport TT Cup is in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring op 26 en 27 mei, al rijdt de cup daar niet op de Nordschleife, maar op het Grand Prix-circuit.

170507 TTCup R1 Dontje
Milan Dontje (43) rijdt dit jaar in de Audi Sport TT Cup

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet