IndyCar

Indycar: Alonso aan rookietest oriëntatie programma op Indy begonnen

Fernando Alonso is vandaag op de Indianapolis Motor Speedway aan zijn rookietest oriëntatie programma begonnen. Dit is een verplicht programma voor elke nieuwe deelnemer aan de Indy 500.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 McLaren Dallara Honda 2
Johnny Rutherford won in 1974 and 1976 met de oranje McLaren kleuren.

Alonso aan rookietest oriëntatie programma begonnen
De rookietest voor de Indy 500 bestaat uit een programma van veertig ronden waarin deelnemers met constante snelheden aan hun wagenbeheersing getoetst worden. De eerste fase bestaat uit een segment van 10 ronden boven de 210 mph, de tweede uit een segment van 15 ronden boven de 215 mph en het derde segment uit 15 ronden boven de 225 mph.

McLaren Dallara Honda 1
F1 kleuren terug op de Speedway.

In tegenstelling tot de Formule 1 beschikken de Indycars over minder downforce om op ovals meer snelheid op te kunnen bouwen. Ook ontbreekt bij een Indycar de stuurbekrachtiging wat op de Brickyard een verschil kan betekenen een solide en een snelle ronde.Op 15 mei beginnen de trainingen voor de 101e editie van de Indy 500 op de Brickyard.

2017 Alonso
Hoge verwachtingen bij Andretti, McLaren en de fans van Alonso.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet