IndyCar

NASCAR/Indycar: John Andretti heeft darmkanker

Allrounder John Andretti, de zoon van Mario's broer, Aldo en in het verleden actief in Indycar, Sportscars en vooral NASCAR is getroffen door darmkanker. De ex-coureur levert nu het zwaarste gevecht uit zijn carriere.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Indycar

2017 JA 1
In feite bevindt John Andretti zich medisch gezien in een levensbedreigende fans. Alhoewel hij nog kans op herstel heeft.


John Andretti heeft darmkanker
Bij John Andretti werd in januari jl. na een routineonderzoek darmkanker geconstateerd. De 54-jarige autosport veteraan werd direct geopereerd bij een aantal cm van zijn darmen verwijderd werd. Tijdens zijn herstel verklaarde Andretti tegenover de artsen dat hij last van pijn in zijn zijde had. Toen bleek dat de kanker naar zijn lever was uitgezaaid. Andretti bevindt zich in fase 4A en fase 4B is de laatste fase.... Andretti heeft nog steeds hoop dat hij volledig kan herstellen.

2017 JA2

John Andretti racete jarenlang met steun van STP in Indycar en NASCAR.


John Andretti nam twaalfmaal aan de Indy 500 deel, reed zeventien jaar in NASCAR en in geselecteerd sportscar wedstrijden. Recentelijk nodigde Andretti TV sportcommentator David Calabro uit om één van zijn behandelingen bij te wonen. Op één van diens vragen gaf Andretti een nuchter antwoord. "Ik ben een oudere man. Als je naar de kinderen kijkt en als het dan toch moest gebeuren. Dan is het beter nu. Ik ga niet neerslachtig zijn of omzien on wrok. That's life."

De kinderen waarop Andretti doelt zijn destijds door hem financieel geholpen in het St. Jude's Research Kinderhospitaal. En weet wat zij hebben moeten doormaken. In Juni moet Andretti een operatie ondergaan waarbij een deel van zijn lever verwijderd wordt. Maar eerst wil Andretti nog zijn dochter nog naar het huwelijksaltaar leiden.

Andretti blijft positief. "Dit is een race die ik niet mag verliezen. Niemand zegt over chemo dat het fantastisch is en dat je nog meer wilt hebben. Andretti besteed nu een deel van zijn tijd om anderen opmerkzaam te maken op het feit om darmkanker in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken.

2009 nscs john andretti car
John Andretti was zeventien jaar lang in NASCAR actief. Een aantal jaren geleden zette hij een punt achter zijn carriere.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet