NASCAR

Div: Uitstekende eerste NASCAR kwalificatie voor Montoya op Homestead

Formule 1 "deserteur" Juan Pablo Montoya heeft zich voor zijn eerste NASCAR-wedstrijd op Homestead uitstekend gekwalificeerd.

tekst Willem J. Staat

Uitstekende eerste NASCAR Nextel Cup kwalificatie voor Montoya
Juan Pablo Montoya heeft zich voor zijn eerste echte NASCAR Nextel Cup uitstekend gekwalificeerd. De Columbiaan kwalificeerde zich uitstekend als 29e en liet in het 43-auto's sterke startveld sterren als Jeff Gordon, Dale Earnhardt jr. en Kurt Busch ver achter zich! Een ronde van 175.581 mph. was ruim voldoende voor het middenveld.

"Niet de nervositeit telt, maar de stress. Je wil hier toch niet als een idioot komen en je dan niet kwalificeren.Erg goed, nu kunnen we ons volledig op de set-up van de auto kwalificeren" aldus Montoya.

Over het verschil tussen eenzitters en NASCAR zei Montoya het volgende: "Het rijden is absoluut geen probleem, maar wat je als eenzittercoureur eigenlijk niet kunt begrijpen is dat degene die achter jouw ligt, de auto voor hem kan beïnvloeden. Daaraan ben ik hier niet gewend. In eenzitter krijgt degene die achter je ligt alle "vuile lucht" en voor jezelf is dat prima. Hier wordt jouw auto altijd beïnvloedt. Daarom moet je heel veel aandacht aan je spotter besteden" Voor de Busch wedstrijd kwalificeerde Montoya zich met zijn Ganassi Dodge als vierde.

Chad Chaffin en Joe Nemechek vertrekken met hun Dodge en Chevrolet vanaf de eerste startrij. Volgens het NASCAR-systeem maken Jimmie Johnson, Matt Kenseth, Kevin Harvick, Danny Hamlin en Dale Earnhardt jr. allemaal nog kans op de titel. Jimmy Johnson maakt volgens insiders eigenlijk de grootste kans om de fel begeerde NASCAR Nextel Cup in de wacht te slepen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet