Formule 3

F3: Formule 3-impressies uit Macau

 MacauF3-1

Yelmer Buurman, de Nederlandse vertegenwoordiger in het Formule 3-veld in Macau

De Formule 3-race in Macau geldt, samen met de BP Ultimate Masters op Zandvoort, als de belangrijkste "one-off"-Formule 3-race van het jaar. De klasse zorgt voor volop spektakel op het stratencircuit en de lijst van winnaars vermeldt tal van prominente namen. Yelmer Buurman is dit jaar met zijn Fortec-Dallara-Mercedes de enige Nederlandse vertegenwoordiger in het startveld. Vanuit Macau enige Formule 3-impressies.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


 MacauF3-2


Voor lokale bedrijven is sponsoring van een coureur of team tijdens de races in Macau vaak interessant. Het mineraalwatermerk Watsons is bijvoorbeeld in Macau al jarenlang een sponsor van BMW. Ook in de Formule 3 komen we een speciaal kleurenschema tegen, en wel op de auto van de regerend kampioen uit de Formule 3 Euro Serie, Paul di Resta. De Schot rijdt in Macau in de opvallende paars-gouden kleuren van het lokale Galaxy Star World Hotel.

 MacauF3-3


Een goede voorbereiding is ook voor kampioen Di Resta het halve werk. Zo nam hij net voor de start van de laatste kwalificatietraining nog even het verloop van de baan door.

 MacauF3-4


Hoog bezoek bij de Formule 3 in Macau: BMW-sportdirecteur Dr. Mario Theisen is persoonlijk aanwezig, niet alleen om de verrichtingen van de BMW-toerwagencoureurs te volgen, maar ook om te zien hoe zijn protégé Sebastian Vettel het eraf brengt. Hier Theisen (met het witte shirt) bij Vettels auto voor de start van de kwalificatie. Vettel rijdt in Macau overigens voor het Carlin-team in plaats van de ASM-équipe, waarmee hij in de Euro Serie reed. De deal met Carlin kwam op verzoek van BMW tot stand.

 MacauF3-5


Jos Claes, de grote Formule 3-man van chassisbouwer Dallara, laat zich de race in Macau natuurlijk niet ontgaan. De sympathieke Belg, die ondermeer in Nederland een opleiding genoot bij het IVA Driebergen, het Instituut voor Autobranche & Management, geldt als Formule 3-kenner bij uitstek. Hier is hij op de foto in gesprek met Frédéric Vasseur (links), een van zijn succesvolste klanten. Vasseur won met zijn team ASM Formule 3 de afgelopen drie jaar de titel in de Formule 3 Euro Series en won ook al drie keer achtereen de Masters op Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet