Sportscars

Sportscars: Audi/Chevrolet racemotoren gekozen tot motor van het jaar

Zowel Audi als Chevrolet hebben de prestigieuze titel "Racemotor" van het jaar gewonnen.

tekst Willem J. Staat

 Audi Diesel V12 TDI motor

Voor de vakexperts heeft de Audi V12 TDI motor, zelfs de F1 technologie verslagen. Foto: Audi Sport

Audi concept verslaat Formule1 Technolgie
Het Britse vakblad "Race Engine Engine Technology" heeft de Audi V12 TDI tot racemotor van het jaar gekozen. Met overwinningen op Le Mans en in de American Le Mans Series heeft Audi haar slogan "Voorsprong door Techniek" volledig bewezen. Een jury van het Britse vakblad "Race Engine Technology" koos de 650pk sterke V12 TDI tot "Racemotor van het jaar 2006", tevens werd deze motor eveneens tot de "Alternatieve racemotor van 2006" uitgeroepen.

Namens Audi nam Ulrich Baretzky de trofee voor de "Racemotor van het jaar"op de Professional Motor Sport World Expo in Keulen in ontvangst. Ook werd Baretzky onderscheiden met de titel "Design Engineer van het seizoen 2006".

De Audi R10 TDI maakte zijn debuut tijdens de 12 Uren van Sebring en werd acht keer met succes ingezet. Van de ervaringen op Le Mans profiteren inmiddels ook de Audi-klanten. De 500pk sterke V12 TDI van de Audi Q7 stamt hier rechtstreeks vanaf.

Ook titel voor GM
De Corvette LS7.R werd door dezelfde vakjury gehonoreerd met de titel "Global Race Engine of the year." De 7L Corvette motor zegevierde voor de vijfde achtereenvolgende maal op Le Mans en won eveneens de GT1 categorie in de ALMS-series.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet