TCR International

TCR Benelux: Kevin Abbring en Aurélien Comte met Peugeot 308 aan de start in Spa

peugeot

De laatste uren voor de start van de TCR Benelux in Spa-Francorchamps zijn bijzonder intens in de wandelgangen. De teams leggen de laatste hand aan hun rijdersbezettingen voor deze eerste grote wedstrijden van het seizoen.

Tekst en foto: TCR Benelux

In het Peugeot-kamp heeft DG Sport Compétition Kevin Abbring aangemeld als teamgenoot van de Fransman Aurélien Comte. Een internationaal team met heel veel uitstraling! Aurélien (28), tweevoudig winnaar van de Franse Peugeot RCZ Racing Cup in 2014 en 2015, was vorig jaar een belangrijke schakel in de ontwikkeling van de Peugeot 308 Racing Cup, met als beloning onder meer twee zilveren medailles tijdens de finale van de TCR Benelux in Mettet.

Zijn teamgenoot Kevin Abbring is natuurlijk vooral bekend door zijn parcours in de rallysport, waar hij enkele optredens op WK-niveau op zijn naam heeft staan. De 28-jarige landgenoot is de huidige testrijder van Hyundai Motorsport, maar verdedigt ook de belangen van Peugeot Sport Belux – en DG Sport Compétition – in het Belgisch Rallykampioenschap. Hij ruilt dit weekend zijn 208 T16 R5 in voor een 308 GTI TCR.

Ook al is Kevin vooral een rallyrijder, hij zou snel een uitstekend niveau moeten bereiken. Hij kan immers rekenen op een zekere ervaring op het circuit van Spa-Francorchamps, aangezien hij er een race van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft gereden – en gewonnen! – in het voorprogramma van het WEC vorig jaar. Bereikt hij dezelfde mijlpaal in het peloton van de TCR Benelux? Het antwoord zullen we aankomend weekend weten.

Poster-TCR-Trophy-2017-01

Het deelnemersveld oogt alvast mooi, met bovenaan de #1 Honda Civic van uittredend TCR Benelux-kampioen Stéphane Lémeret, die dit jaar een beroep doet op de diensten van Tom Coronel, die dit jaar tevens van de partij is in FIA WTCC. Ook nu weer heten de tegenstanders in de titelstrijd in één adem Honda-maatje Benjamin Lessennes, de SEAT Delahaye van Edouard en Guillaume Mondron en de VW's van Junior-kampioen Romain de Leval en het onuitgegeven duo Maxime Potty-Mathieu Detry, zonder Sam Dejonghe-Denis Dupont, de vertegenwoordigers van het RACB National Team, niet te vergeten.

Nieuw zijn de twee Audi's RS 3 LMS van Bas Koeten Racing die onder de vlag van KNAF, de Nederlandse federatie, het Nederlandse kwartet Willem Meyer-Paul Sieljes en Mika Morien-Stan van Oord kennis laat maken met het TCR-sprintwerk, wat ondertussen ook bekend staat als deur aan deur-gevechten op het scherp van de snede.

TIJDSCHEMA

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet