DRDO

Raceseizoen DRDO boordevol competitie en gezelligheid

CY7H7477

Op dinsdag 2 mei gaat het zevende seizoen van de Dutch Race Driver Organisation van start. Nieuw dit jaar zijn een evenement op het circuit van Spa-Francorchamps en de overstap naar racebanden van Hankook. Al het goede blijft: veel competitie, een prima sfeer, betaalbaar racen en veel rijden in een korte tijd.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: PR

Dinsdagmiddag 2 mei eindigt de winterslaap van de deelnemers aan de DRDO. Op Circuit Zandvoort staan in de namiddag en avond een vrije training, een kwalificatiesessie en twee races van elk een klein uur op het programma. Organisator Danny van Dongen rekent op circa 30 auto's. "Naast onze vaste, trouwe equipes verwachten we dit seizoen weer veel nieuwe deelnemers", blikt hij vooruit. "Dat zijn zowel racedebutanten als meer ervaren rijders. Een groot voordeel van de DRDO is dat iedereen zich bij ons welkom voelt en meteen in de DRDO-familie wordt opgenomen."

Zeven evenementen
De DRDO racekalender telt weer zeven evenementen, met in totaal 14 races. Vijf evenementen vinden op een dinsdagnamiddag en avond plaats op Circuit Zandvoort. Drukbezette deelnemers kunnen 'business' met 'pleasure' combineren: eerst een dagdeel werken, vervolgens hun favoriete hobby beoefenen. Naast ons vaste evenement op TT Circuit Assen rijdt de DRDO dit jaar ook op het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps!

CY7H7718

De kalender ziet er als volgt uit:
Dinsdag 2 mei 2017 Zandvoort
Dinsdag 23 mei 2017 Zandvoort
Weekend 9 – 11 juni 2017 Spa-Francorchamps
Dinsdag 4 juli 2017 Zandvoort
Dinsdag 29 augustus 2017 Zandvoort
Zondag 15 oktober 2017 Assen
Dinsdag 31 oktober 2017 Zandvoort

CY7H8055

Vier klassen
Net als vorig jaar, telt de DRDO vier klassen. De klassen zijn zo opgezet dat de meeste raceauto's in Nederland met weinig tot geen aanpassingen deel kunnen nemen. Denk aan toerwagens en merkencup-auto's, zowel op benzine als diesel.
De klassenindeling is hetzelfde gebleven. De DRDO BMW M3 Cup is het exclusieve domein van de speciaal voor de DRDO ontwikkelde BMW M3 met Koopman-kit. De Standaardklasse is voor auto's met een pk-gewicht verhouding vanaf 6,5 en rondetijden op Circuit Zandvoort tussen 2:04 en 2:10. De auto's in de Specialklasse hebben een pk-gewicht verhouding vanaf 5,0 en rijden rondetijden tussen 1:58 en 2:04. De klasse Specials Plus is voor auto's met minimaal 3,75 kg per pk en rondetijden variërend van 1:52 tot 1:58. Daarbij kan de auto ''gebalanced'' worden door de DRDO organisatie voor de juiste indeling.
Samen met de DRDO 'successeconden' (langere pitstops voor equipes die in de top drie zijn geëindigd) zorgt dat gegarandeerd voor een leuke competitie!

Hankook
Met ingang van dit seizoen rijden alle klassen op Hankook racebanden. De bandenservice en het bandenadvies worden als vanouds verzorgd door Racetyres BV.
De standaardklasse rijdt op intermediates (semi-slicks). De deelnemers aan de Specialsklasse mogen kiezen: slicks of semi-slicks. Onder natte omstandigheden staan voor de beide klassen Hankook regenbanden of opgesneden intermediates ter beschikking.
De twee snelste klassen rijden op slicks of regenbanden.
Heb je je racelicentie en heb je interesse om mee te doen aan de DRDO-competitie? Schrijf je in, of kom op dinsdag 2 mei kijken. De toegang is gratis.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet