Sportscars

Sportscars: Groeten uit Silverstone 2017

IMG 4480

Nog meer Nederlandse inbreng in de ELMS-paddock: Remco Peppelenbosch, directeur van het bedrijf DRD International uit Amersfoort, verzorgt al sinds 2009 stickers voor raceteams. "Ik ben ooit begonnen in de A1GP en heb daarna mijn eigen bedrijf opgezet", zegt hij. "We maken stickers voor op de raceauto's, maar leveren ook de zogeheten 'tear-offs': lagen van folie die op de voorruit van raceauto's geplakt zijn en er bij een pitstop van afgehaald kunnen worden. Daarnaast zorgen we voor wanden voor de inrichting van pitboxen, die we ook verhuren." Peppelenbosch en zijn mensen hebben een druk schema, want naast ELMS en FIA WEC is DRD International ook officieel partner van de Blancpain GT Series, de Franse VdeV.Serie, de Supercar Challenge, de GT4 European Series en de CREVENTIC SERIES powered by Hankook.

IMG 4476

Met het Racing Team Nederland is er ook een Nederlands team vertegenwoordigd in de European Le Mans Series. Hier staat de Dallara-Gibson nog rustig in de pitbox, het was dan ook nog vroeg in de ochtend.

IMG 4501

Hier een opname uit dezelfde pitbox tijdens de race: Frits van Eerd is net uitgestapt na zijn eerste rijbeurt, teammanager Mark Koense brengt een drinkfles.

IMG 4504


In het bijprogramma reed op Silverstone ook de Formule V8 3.5, die met twaalf auto's een matig bezet deelnemersveld kende. Wel kwamen we er een bekende naam uit het verleden tegen: Il Barone Rampante, dat onder leiding van Giuseppe Cipriani van 1991 tot 1993 in de Formule 3000 uitkwam, ondermeer met Jan Lammers. Ook Rubens Barrichello en Alessandro Zanardi kwamen voor het team uit. Na jarenlange afwezigheid, nadat de geplande promotie naar de Formule 1 als Benetton-B-team geen doorgang vond, blies eigenaar Cipriani zijn team voor dit seizoen nieuw leven in. Rijders zijn zoon Giuseppe jr. en Damiano Fioravanti. De teamnaam, vertaald 'de ambitieuze baron', is ontleend aan de titel van een boek van Italo Calvino, in het Engels verschenen onder de titel 'The baron in the trees'.


IMG 4490

In de WEC-paddock trok een levensgrote Ford-coureur uit Lego-stenen het hele weekeinde de aandacht.

IMG 4505

Toyota begon het seizoen goed met een overwinning in het WEC. Zoals bekend zijn er diverse Nederlanders op hoog niveau actief bij het team. Hier teambaas Rob Leupen, die wordt geïnterviewd voor de Duitse televisiezender RTL.

IMG 4507

Op zaterdagmiddag vond de Formule 1-kwalifciatie in Bahrein plaats, die ook door de Toyota-rijders en teamadviseur Alex Wurz in de paddockhospitality werd gevolgd.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet