Sportscars

Sportscars: Groeten uit Silverstone 2017

IMG 4461

Gulf is als sponsor al decennialang met de autosport verbonden, de blauw-oranje kleuren zijn over de hele wereld bekend. Onderweg naar het circuit zagen we deze promotie-actie bij een lokaal tankstation.


IMG 4493

Audi is er zoals bekend dit seizoen niet meer bij in het WEC, maar levert nog wel de auto's voor de wedstrijdleiding, waaronder deze A6 Avant als 'Medical Car'. Namens de fabriek waren er twee mensen aanwezig die voor de auto's zorgden en die in hun rode Audi Sport-dienstkleding toch wel opvielen.

IMG 4512

Blauwe lucht op Silverstone, dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt!

IMG 4511

De Oostenrijker Ferdinand Habsburg, telg uit het adellijke geslacht waaruit ooit de keizers voortkwamen, kennen we nog vanuit de Formule Renault 1.6 in ons land. Tegenwoordig rijdt hij Formule 3 bij het Britse Carlin-team. In de paddock was zijn straatauto gemakkelijk te herkennen.

IMG 4513

Ondanks het vroege tijdstip van de race op zondag kwam Ferrari WEC-coureur Sam Bird ook even kijken op de Formule 3-grid. Hier met teambaas Trevor Carlin.

IMG 4517

FIA-president Jean Todt (r.) en Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l'Ouest (midden) tekenden een contract, waarmee de ACO ook de komende drie jaar, tot en met 2020, als promotor van het FIA WEC optreedt. Sir Lindsey Owen-Jones, voorzitter van de endurance-commissie van de FIA, kijkt toe.

IMG 4531En natuurlijk sluiten we af met Ho Pin Tung, die als eerste Nederlander in het FIA WEC een klasse-overwinning behaalde.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 21 april 2017 13:39

  Waarom heeft de BRDC het circuit te koop gezet? Zij hebben toch zoveel geïnvesteerd in- en rond het circuit

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 21 april 2017 14:18

  Zoals voor veel eigenaren van een circuit is de exploitatie wel interessant, maar het eigendom zeker voor een club (afhankelijk van het geld van de leden) een financieel risico. Tot de in overname geïnteresseerde partijen behoorden Jaguar Land Rover (dat volgens Autocar een bod van 33 miljoen Pond op tafel had gelegd) en Ginetta, maar die hebben zich inmiddels beide als kandidaten teruggetrokken. De meest serieuze partij lijkt op dit moment nog Jonathan Palmer, die met zijn groep MSV al diverse Britse circuit (Brands Hatch, Oulton Park, Snetterton, Cadwell Park) in handen heeft. En naar verluidt is er nog één overzeese investeerder die ook belangstelling heeft.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet