VLN

VLN: Retroschema voor Schnitzer BMWM6 op de Nürburgring

Dit weekend vindt op de Nordschleife de kwalificatiewedstrijd voor 24U Nürburgring plaats. Speciaal voor de comeback van Team Schnitzer op de Nordschleife is de BMW M6 in retro-kleuren gespoten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW Motorsport/Willem J. Staat

2017 BMW Kleurenschema
Volgens BMW bijna hetzelfde kleurenschema als in 1989.....


Retroschema voor Schnitzer BMWM6 op de Nürburgring
Ter gelegenheid van de comeback van Team Schnitzer op de Nürburgring is de No 43 BMW M6 speciaal voor deze gelegenheid in retrokleuren gespoten. Het Schnitzer Team wist 24U Nürburgring maar liefst vijfmaal op haar naam te schrijven. In 1989 schreef Team Schnitzer het eerste hoofdstuk op de Nordschleife door 24U Nürburgring te winnen. Datzelfde jaar behaalde men met Roberto Ravaglia ook de DTM titel. Emanuele Pirro en Fabien Giroix gingen destijds met hun Schnitzer BMW's als eerste over de streep. Bij Schnitzer keert men dit jaar met twee auto's terug naar de Nürburgring. Eén daarvan is in de originele kleuren uit 1989 gespoten.

2017 1989
Uw redacteur maakte ook die historische allereerste overwinning mee. Kijk Emanuele Pirro eens juichend over de finish komen.

Een bijzondere eer voor teambaas Charly Lamm die ook bij de eerste overwinning de scepter over het team zwaaide. Charly Lamm: "BMW heeft in de autosport natuurlijk een grote traditie en wij werken nu al vele jaren samen. Het historische kleurenschema is een mooie herinnering aan onze eerste overwinning waar we nog steeds trots op zijn. De strepen in de klassieke BMW Motorsportkleuren roepen bij vele fans in de Eifelregio herinneringen op en geven ons extra motivatie voor een goed resultaat bij onze comeback op de Nordschleife."

Charlie heeft er nog steeds goede herinneringen aan. We reden zowel in het DTM als in de 24U dat weekend. Onze rijders verrichtten evenals het team uitstekend werk. Een fantastische race en een emotionele ervaring voor het gehele team."

2017 BMW Kleurenschema 2
De retro-schema's van boven bekeken.

Twee jaar later behaalde Schnitzer met Armin Hahne, Joachim Winkelhock en Kris Nissen met de BMW E30 haar tweede succes. Tussen 1989 en 1992 behaalde de M3 vier achtereenvolgende overwinningen. De meest succesvolle toerwagen die men bij BMW Motorsport ooit ingezet heeft. Eric vd Poele won 1987 het DTM, Roberto Ravaglia het eerste WTCC. In totaal behaalde de M3 41 DTM overwinningen. In 2004 en 2005 won BMW Team Schnitzer met de BMW M3 GTR en in 2010 met de BMW M3 GT2. Dit weekend vormen Marco Wittmann/Agusto Farfus/Tom Blomqvist en Antonio Felix da Costa/Timo Scheider/Alex Lynn een combinatie. Het laatst genoemde team valt de eer te beurt om in de retrokleuren te rijden. De 45e editie van 24U Nürburgring vindt plaats gedurende het weekend van 27 en 28 mei a.s.

2017 2010
De laatste geweldige overwinning in 2010.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet