24H Series

24H TCE Series naar Frankrijk voor race twee. De Hankook 12H Magny-Cours

Impression 800pix

Na de seizoensstart op Silverstone is de 24H Touring Car Endurance (TCE) Series het Kanaal weer overgestoken voor de tweede race, de Hankook 12H Magny-Course (21-22 april 2017). Het vroegere Grand Prix-circuit nabij de stad Nevers in de Franse Bourgogne-streek, beroemd om zijn wijn en zijn hoogwaardige Charolais-rundvlees, is een nieuwe locatie op de kalender van de Creventic Series. "Frankrijk is het land waar de autoracerij zijn oorsprong vindt en heeft natuurlijk een lange traditie op het gebied van lange-afstandsraces. Voor ons is het altijd prettig om daar te rijden", zegt Gerrie Willems van Creventic. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de serie, in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Pitlane 800pix


Tijdens de seizoensstart van de 24H TCE Series op Silverstone bezetten teams uit de TCR-klasse het volledige podium in de algemene eindrangschikking, waarbij het Nederlandse Team Bleekemolen met zijn SEAT Leon Cup Racer de lang verwachte overwinning behaalde, voor de Pit Lane Competizioni-Audi RS 3 LMS en de Modena Motorsports-SEAT.

PitLaneCompetizioni 800pix

Extra gemotiveerd na het podiumsucces in Groot-Brittannië staat het Italiaanse Pit Lane Competizioni ook aan de start op Magny-Cours, waar het de strijd aangaat met diverse SEATs en een Honda Civic in de TCR-klasse, die opnieuw een mooie strijd belooft. In de SP3-GT4-klasse komen een GC Automobiles silhouet-auto en een Ginetta in actie. De A3-klasse bestaat uit twee BMW's, een SEAT Leon Supercopa en een Peugeot 308 Racing Cup-auto.

CWS 800pix

Vanwege samenvallende evenementen, die deelname van sommige teams in de weg staan, vindt de oorspronkelijk geplande race voor prototypes op Magny-Cours geen doorgang. Creventic is in contact met de teams om te zien of en waar deze race alsnog kan worden gehouden. Op Magny-Cours zijn de spectaculaire Superkarts aanwezig als support-klasse van de Hankook 12H Magny-Cours, met twee races op de vrijdag.

Op donderdag 20 april hebben de teams uit de 24H TCE Series de gelegenheid om kennis te maken met het circuit tijdens een twee uur durende privétest van 17.30 tot 19.30 uur. De officiële activiteiten op de baan beginnen op vrijdag 21 april met de vrije training van 11.00 tot 13.00 uur, gevolgd door de kwalificatie van 14.30 tot 16.00 uur. Een avondtraining staat van 19.15 tot 20.45 uur op het programma. De activiteiten voorafgaand aan de start van de race beginnen op zaterdag 22 april om 8.00 uur. De race start om 9.00 uur en eindigt om 21.00 uur. Na afloop worden de succesvolle teams en rijders gehuldigd tijdens de prijsuitreiking.

Hankook24hSilverstone

Regelmatige updates zijn er op de diverse sociale-mediakanalen van de Creventic Series powered by Hankook: Facebook (24H Series), Twitter (@24HSeries) en Instagram (24H Series), alsmede op de website van de serie www.24htceseries.com. Uiteraard is er via de website ook live-timing beschikbaar. Hankook is titelsponsor en de officiële bandenleverancier van het evenement, Panta is de officiële brandstofleverancier en BRM is de officiële partner van de tijdwaarneming. BRM, Speedcom (radiocommunicatie-apparatuur en support), DRD international (stickers) en Stand21 (racekleding en -uitrusting) zijn in het rennerskwartier aanwezig met verkoop- en servicestands. Nadere informatie is te vinden op de website van de serie, www.24htceseries.com.

Tijdschema

Deelnemerslijst


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet