Clio Cup

Brett Lidsey rijdt mee in Renault Clio Cup Benelux

Brett Lidsey

Het Britse team MRM rijdt mee in de Renault Clio Cup Benelux met hun rijder Brett Lidsey. Brett, die vorig jaar al meedeed in de Michelin Clio Cup Serie in Groot-Brittannië, is klaar om zijn kunnen te tonen aan de start van de serie op Spa-Francorchamps het weekend van 22 tot 24 april.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

MRM Racing werd opgericht begin 2016 en deed met succes mee in de Britse Clio Cup serie, waar Brett 13 podiums haalde in 15 races. Hij haalde net niet de titel, een verschil van slechts 6 punten, in zijn eerste jaar in deze Cup. Na deze successen besloot hij een stapje hoger in te stappen en koos voor een Clio Cup 4 i.p.v. zijn vertrouwde Clio Cup 3.

Teamleider Mike Ritchie geeft aan: "In 2017 zoeken we een nieuwe uitdaging en, na in 2015 al een keer te hebben meegedaan aan de Benelux in Spa met een gastronde van de UK, besloten we dat we weer met de Renault Clio Cup Benelux mee gaan racen. Nu Brett een nieuw Clio 4 heeft zal er een hoop te leren zijn dit seizoen, en we kijken echt uit naar een spannende race met jullie Benelux rijders!"

"Ik wil echt ervaring opdoen en leren hoe ik meeste uit de auto kan halen", voegt een enthousiaste Brett toe. "Beginnen in Spa, een van de beste circuits in Europa, is een bonus. Ik ben er eerder geweest en ik ben dol op dat circuit, het geeft me een speciaal gevoel er te rijden en ik kan niet wachten om te starten!"

Brett begon met motorcross op zeer jonge leeftijd, zijn hang naar snelheid zit in zijn genen. Helaas maakte een ongeluk een einde aan deze carrière. Na een uitnodiging van een vriend voor een autorace wist hij dat racen was wat hij echt wilde. Na een start bij de Tin Tops, gevolgd door de UK Clio Cup Serie, is hij nu klaar voor het echte werk: de Clio Cup 4 series.

De Renault Clio Cup Benelux rijdt dit jaar samen met de TCR Benelux op circuits in Nederland en België.

Kalender 2017
22-24 april: Circuit Spa-Francorchamps (TCR Benelux Trophy)
19-21 mei: Circuit Zandvoort (Jumbo Familiedagen driven by Max Verstappen)
3-4 juni: Circuit Zolder (New Race Festival Blancpain GT Series)
15-16 juli: Circuit Zolder (Zolder Superprix)
23-24 september: Circuit Jules Tacheny de Mettet (Kronos 10 hours of Mettet)
21-22 oktober: Circuit Assen (Formido Final Races)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet