WTCC

Div: WTCC: Groeten uit Macau 2

 Macau10
Zoek uw verslaggever; plaatsen in het perscentrum zijn schaars (Foto: Alex Trienitz)

Vanuit het perscentrum in Macau, waar het inmiddels een drukte van belang is, wederom een korte update.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


 Macau7

Liefhebbers van modelauto's komen in Macau ruimschoots aan hun trekken. De fabriek van Spark, het merk dat steeds sterker wordt in de concurrentiestrijd met Minichamps en Ixo, is in Zhuhai, op een steenworp afstand. Het merk heeft de modellen van vele Macau-winnaars in de collectie, waaronder diverse Duncan Huisman-modellen, maar ook miniaturen uit de Nederlandse Pearle Alfa 147 Challenge.

 Macau5

Natuurlijk ontbreken schaars geklede promotiedames in Macau niet. "Het lijkt wel of ze gekloond worden, ze zien er allemaal hetzelfde uit", merkte BMW-perswoordvoerster Heike Bartsch op. De beveiligingsman op de foto onder kon het allemaal niet meer aanzien...

 Macau6

 Macau9

Een apart fenomeen zijn alle klasses die in het bijprogramma rijden. De Aziatische Porsche Carrera Cup en allerlei onduidelijke klasses met Honda's. Al die series zijn ondergebracht in een parkeergarage achter de paddock, waar het bloedheet is, tientallen radio's schetteren door elkaar en af en toe laat iemand lekker zijn motor proefdraaien, zodat het geheel ook nog gevuld wordt met dampen die niet gezond kunnen zijn. Onvoorstelbaar... In een onbeschrijflijke rotzooi werken teams om de veelvuldige schade weer te herstellen. Doet me onmiddellijk denken aan een passage uit het nieuwe boek van Kees van der Grint, waarin hij schreef dat een van de eerste dingen die hij van Landia-baas Evert Bos leerde, was dat een goede monteur schoon werkt. Daar hebben ze hier nog nooit van gehoord!

 Macau8
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet