Racing Shows

Racing shows: New York International Auto Show 2017

IMG 4392
Op een Amerikaanse autoshow hoort natuurlijk een NASCAR-auto, zoals hier bij Toyota

We waren er toch vanwege de presentatie van de Audi R8 LMS GT4, dus natuurlijk besteedden we de tijd voorafgaand aan de terugvlucht vanuit New York voor een bezoek aan de New York International Auto Show. Natuurlijk keken we vooral naar de autosport en de sportieve auto's, waarvan hier een impressie. De show  opent aanstaande vrijdag voor het publiek zijn deuren en duurt tot en met volgende week zondag, 23 april.

Tekst: René de Boer (vanuit New York, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 4395

Op initiatief van Gordon Ting van het Amerikaanse bedrijf Beyond Marketing bouwde Toyota de Prius G, een sportieve versie van zijn populaire hybride-auto naar het voorbeeld van de Prius GT300 die eerder in Japan ontstond. Wedstrijdplannen zijn er naar we begrepen niet.

IMG 4384

Ford kreeg in GT-kringen aardig wat kritiek te verduren omdat de straatversie van de Ford GT zo lang op zich liet wachten. Nu de auto er eindelijk is, laat Ford natuurlijk geen gelegengheid onbenut om de auto publiekelijk te tonen. Vorige maand al in Genève, nu ook in New York.

IMG 4386

Bij Dodge staat de vertrouwde Viper nog steeds op de stand.

IMG 4387

En een spectaculair dragrace-model op basis van de Dodge Charger.

IMG 4388

Bij Chevrolet geen raceversie van de Corvette op de stand, maar wel prominente aandacht voor de Camaro.

IMG 4399

Bij Cadillac toonde men vol trots de Konica-Minolta Cadillac DPi van Wayne Taylor Racing, waarmee de broers Jordan en Ricky Taylor, zelf ook aanwezig, de eerste drie races van het IMSA-sportwagenkampioenschap wonnen, in Daytona, Sebring en afgelopen zaterdag nog in Long Beach.

IMG 4405

De gisteren gepresenteerde Audi R8 LMS GT4 kreeg uiteraard een prominente plaats op de stand bij Audi.

IMG 4409

Bij Acura de NSX GT3, waarmee ondermeer Peter Kox uitkomt in de Pirelli World Challenge.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet