GT

Div: ADAC presenteert 2017 GT Masters/TCR/F4 in Oschersleben. Dontje, Huisman en VAR van de partij

Gedurende de traditionele testdagen voorafgaande aan het seizoen 2017 heeft de ADAC uitgebreid haar ADAC Masters pakket voor 2017 gepresenteerd. Volle startvelden in de GT Masters, TCR en de Formule 4. Een record aantal inschrijvingen voor het seizoen 2017. Wat minder Nederlandse inschrijvingen dan in 2016, maar met twee teams en vijf rijders is Nederland nog steeds goed vertegenwoordigd in de ADAC-scene.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Langeveld
Laagvlieger Niels Langeveld klaagde over gebrek aan grip tijdens de TCR-tests op Oschersleben.

ADAC Presenteert 2017 pakket in Oschersleben
De ADAC presenteerde in de Motorsportarena Oschersleben het GT Masters pakket voor het komende seizoen. Zowel de GT Masters als de TCR Germany kunnen bogen op een groot aantal inschrijvingen. Het tweede TCR Germany seizoen telt maar liefst 44 inschrijvingen. Een absoluut record waarmee het TCR Germany kampioenschap voor het seizoen 2017 zeker één van de sterkste series is. Aan het kampioenschap nemen maar liefst 19 teams uit zeven landen met zes merken deel.

ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyk: " Met de ontwikkeling van TCR Germany hebben wij voor het juiste concept gekozen. Het zo snel behalen van het maximale startersaantal van 44 auto's heeft onszelf ook bijzonder verrast." Franz Engstler, in samenwerking met de ADAC verantwoordelijk voor TCR Germany: "Wij hebben het kampioenschap het afgelopen jaar op een goede manier weten te ontwikkelen en de interesse van de deelnemers laat zien dat wij de goede weg zijn ingeslagen."

2017 Koster
Ook Dillon Koster was tijdens de testdagen als Vliegende Hollander in de weer en Jaap van Lagen was even met de TCR Audi actief.

De Britse titelverdediger Josh Files keert met het Italiaanse Target Competition terug in het kampioenschap. De gloednieuwe Audi RS3 is met maar liefst 16 auto's het sterkst vertegenwoordigd. Teams Target Competition, Prosport Performance, LMS Racing, GermanFlavours Racing, Certainty Racing Team, Racing One und Aust Motorsport kozen allen voor het product uit Ingolstadt. Team Engstler zet maar liefst zes VW Golfs in. Maar ook de teams van Positionemotorsport, Racing One en Aust Motorsport kozen voor Volkswagen. Het team van Target Competition zet naast vier Honda's ook nog eens een Audi in.

Verder worden er door Target Competition, HP Racing, Steibel Motorsports, Topcar Motorsport, Niedertschneider Motorsport, Wolf-Power Racing en Schläppi Race Tec maar liefst acht Seat Leon TCR ingeschreven. Lubner Motorsport schrijft twee Opel Astra's in. Met de Zwitserse Jasmin Preisig en de Poolse Gosia Rdest tevens twee dames onder de inschrijvingen. KIA kon de auto's helaas niet op tijd leveren, waardoor ADAC Junior Mike Halder nu de keuze heeft tussen een Seat en een Honda. Halder nam aan de test op Oschersleben zowel met zijn eigen Seat als met de Honda Civic TCR van Honda ADAC Team Sachsen deel, omdat Dominik Fugel tijdens de VLN-wedstrijd afgelopen zaterdag een blessure opliep. Het Hongaarse Botka Rally Team heeft twee KIA C'eed TCR auto's ingeschreven.
Nieuw is de Honda Rookie Challenge met een apart Junior Klassement. De winnaar ontvangt aan het eind van het seizoen een gloednieuwe Honda Civic. Tevens stelt Honda de Safetycars voor de TCR Germany beschikbaar.

2017 TCR Honda
Tijdens de testdagen zagen we al veel spektakel. Dit belooft wat voor het komende seizoen.

Nederlanders
Certainty Racing zet twee auto's in voor teameigenaar Dillon Koster en de Oostenrijker Simon Reicher. Niels Langeveld komt samen met onze landgenoot Maurits Sandberg voor het team van Racing One uit met een Audi TCR RS3. Sandberg reed vorig jaar in de Seat Leon Eurocup. Binnen het ADAC pakket wordt dit één van de meest aansprekende klasses.

2017 Dragovich 2
Snelle man voor VAR, de Braziliaan Drugovich.

ADAC Formule 4
In tegenstelling tot de TCR beschikt het ADAC Formule 4 pakket over minder inschrijvingen dan in 2016. Voor dit jaar heeft de ADAC bewust het aantal inschrijvingen tot 26 beperkt. De chaos met safetycarfases en rode vlaggen doordat er teveel auto's op de baan waren en er soms maar drie wedstrijdronden verreden werden, wil men eigenlijk niet meer zien.

2017 Dragovich
Duidelijk hoe dat Drugovich bij VAR aan zijn snelle tijden komt.

Ook in Oschersleben was er een aantal maal een Code Rood tijdens de testdagen, maar niet meer in de hoeveelheid zoals in het verleden. Een sterk internationaal startveld met o.a. de teams van VAR, Prema, Motopark en US Racing. De Deen Nicklas Nielsen was vorig jaar de beste Junior en kreeg in Oschersleben symbolisch de Abarth Formule 4-motor overhandigd. De originele lag overigens al in zijn auto........

2017 Hoogenboom
Lucas Hoogenboom verdedigt de Nederlands kleuren bij Team Motopark.

Voor de Benelux zijn Lucas Hoogenboom en de Belg Charles Weerts bij Motopark vertegenwoordigd. Bij de tests op Oschersleben waren VAR-coureur Felipe Drugovich en de Zuid Afrikaan Jonathan Aberdein van Team Motopark het snelst. Eveneens snel waren de Est Juri Vips en de Zwitser Fabio Scherer. Ook de 16-jarige Sophia Flörsch moet voor dit seizoen niet onderschat worden. De jongedame liet eenmaal een tweede tijd noteren.

2017 Enzo Fittipaldi
Kleine man, grote naam, woont in Charlotte, zit bij de Ferrari Academy, maar NASCAR lijkt toch eerder zijn droom te zijn begrepen we. Enzo Fittipaldi, de kleinzoon van Emerson, die eigenlijk Brazilië nooit gezien heeft.......

Reacties

  • 4
  • 9
   
  Anonieme gebruiker 12 april 2017 11:51

  Gaat een mooi seizoen worden! Maar wat een slecht geschreven artikel zeg, echt van een bedenkelijk niveau....

  • 7
  • 2
   
  ace1 12 april 2017 12:01

  @Anonieme gebruiker niets mis met het artikel van Willem J. Staat.

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 12 april 2017 12:28

  GT4 rijdt tijdens DTM op Zandvoort.

  • 2
  • 0
   
  Dirk 12 april 2017 12:47

  Geen F3 Masters!? Logisch, maar dit vind ik wel een losstaand artikel waard. Aan die nieuwe presentatrice kan ik wel wennen....

  • 1
  • 1
   
  ace1 12 april 2017 12:54

  @Anonieme gebruiker Willem J. Staat. heeft goede bronnen waarschijnlijk rijdt de GT4 ook tijdens het ADAC GT MASTERS weekend op Zandvoort. en op de website van Circuit Zandvoort staat bij de Line-up het woord TBA en de tekst Een update van de line-up volgt binnenkort. Om op basis van de huidige GT4 kalender auteur Willem J. Staat voor rotte vis uit te gaan maken vind ik nogal te ver gaan. http://www.circuitzandvoort.nl/nl/evenementen/adac-gt-masters#event-tab-line-up

  • 4
  • 2
   
  Willem J. Staat 12 april 2017 13:32

  @Ace 1. Er lopen onderhandelingen met diverse partijen. Dit klopt.

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 12 april 2017 20:08

  TCR zal smullen worden maar ik vrees wel vele gele en rode vlaggen vanwege crashes.

  • 2
  • 1
   
  Marcel ten Caat 12 april 2017 21:34

  @ace1: Ik kan je zeggen dat je geen GT4 European Series zal zien tijdens de ADAC GT Masters op Zandvoort. Wel tijdens het DTM weekeinde ;-)

  • 2
  • 1
   
  ace1 12 april 2017 22:27

  @Marcel ten Caat Ik heb het verhaal van de GT4 European Series tijdens het ADAC GT Masters op Zandvoort niet geschreven wel jou collega 31 Willem J. Staat ;-)

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet