GT

FIA GT: Dubai decor voor laatste ronde

Komend weekend staat de laatste ronde van het FIA GT-kampioenschap 2006 op het programma. Op het Dubai Autodrome staat nog één wedstrijd op het programma, die aanstaande zaterdag verreden wordt. Voor Mike Hezemans is het met zijn teamgenoten Anthony Kumpen en Bert Longin een laatste mogelijkheid om te schitteren, Jos Menten komt voor de derde keer dit jaar uit in de klasse.

Tekst : Daan Jeuken

Jos Menten komt in Dubai uit voor Zakspeed Racing, waar hij achter het stuur van de Saleen S7-R zal kruipen. Na een vijfde plaats in Spa en de tweede op Paul Ricard gaat de Haelenaar in het Midden-Oosten voor de overwinning. Menten wordt bijgestaan door de Italiaan Andrea Montermini en de Duitser Sascha Bert. Laatstgenoemde strijd nog voor de tweede plaats in het kampioenschap, terwijl het team de derde plaats hoopt te pakken.

“Rekening houdend met de rijderbezetting en de snelheid van de wagen, moet het mogelijk zijn om zaterdag te winnen. Zakspeed Racing heeft prachtig werk verricht met de Saleen S7-R. De wagen is een toonbeeld van betrouwbaarheid geworden. Het zal een speciaal gevoel geven om met deze bolide te mogen racen op het unieke decor van de Dubai Autodrome”, blikt Menten vooruit op zijn avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten.

Mike Hezemans’ team GLPK – Carsport staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap, terwijl Hezemans, Kumpen en Longin met veertig punten op de zevende plaats in het rijderskampioenschap staan. Het doel voor dit weekend is nog eenmaal vlammen.
“Nog één keer alles geven en proberen te winnen, dat is de uitdaging”, zegt Anthony Kumpen. “Wij hebben vijftig kilogram strafgewicht, het op één na hoogste. Voordeel is wel dat iedereen hier op gebied van ervaring op dezelfde voet start.” Teamgenoot Longin vult aan: “Een podium, dat is het minste waar we voor gaan in Dubai.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet