WTCC

WTCC: Volvo-team met Nicky Catsburg wint MAC3 in Marrakesj

170408 WTCC MAC3
De Volvo-brigade met vlnr Catsburg, Girolami en Björk bij de start van MAC3

Voor het eerst in zijn nog relatief jonge historie staat het Volvo-fabrieksteam Polestar Cyan Racing aan de leiding van het WK Toerwagens voor constructeurs. In de MAC3-sessie in Marrakesj, het teamtijdrijden voor fabrieksteams, waaraan Volvo voor het eerst deelnam, versloegen coureurs Nicky Catsburg, Thed Björk en Nestor Girolami de concurrentie van Honda.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Nicky Catsburg reed in de eerste kwalificatie de tweede tijd, maar maakte zoals gemeld in Q2 een fout, waarna hij als zesde eindigde en met slechts één tiende verschil naast Q3 greep. "Helaas maakte ik een fout, waarmee ik in Q2 van de rechte lijn afraakte, maar ik was heel blij met mijn snelheid in Q1 en vooral met onze gezamenlijke overwinning in de MAC3", verklaarde Catsburg naderhand. "We hebben laten zien dat we in Marrakesj met de besten de strijd aan kunnen gaan, en als we dat op dit circuit zelfs kunnen, dan kunnen we het overal!"

170408 WTCC Polestar MAC3.jpr
Blijdschap na het winnen van MAC3 voor vlnr Catsburg, Girolami en Björk

Reacties

  • 4
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 april 2017 20:16

  Sorry de Mac3 kun je echt niet serieus nemen met dit veld. Het kampioenschap ook al praktisch niet, dat met 15 bolides pover is te noemen. Doet natuurlijk niets af aan de prestaties van vooral Catsburg (in de reguliere wedstrijden heeft Tom nu echt te oud materiaal).

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 08 april 2017 21:54

  Mac wie ?

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 09 april 2017 10:02

  Het concept is leuk maar dan moet je wel minimaal 4 of 5 teams hebben.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet