DTM

DTM: Timo Glock sluit laatste test voor seizoensstart als snelste af

170406 DTM Test Glock
Timo Glock reed met zijn BMW M4 DTM de snelste tijd van de vierdaagse test

Dat het met de nieuwe Hankook-banden en meer motorvermogen in de DTM dit jaar een stuk sneller gaat dan vorig jaar, bleek wel tijdens de vierdaagse test, die deze week ter voorbereiding op het komende seizoen plaatsvond op het circuit van Hockenheim. Op het Grand Prix-circuit in Baden-Württemberg, waar op 6 en 7 mei ook de seizoensstart plaatsvindt, kwam BMW-coureur Timo Glock vandaag op de laatste dag tot een tijd van 1:30,201 minuten, de snelste tijd die deze week gereden werd. Dat was zo'n twee seconden sneller dan de pole-tijd van vorig jaar. "Ik dacht zelfs dat Timo wel onder de 1:30 zou rijden, maar dit laat ook al goed zien hoe snel het dit jaar in de DTM gaat", zei oud-kampioen Mattias Ekström. Snelste Mercedes-rijder was Paul Di Resta, die tot op 0,037 seconde van Glocks tijd kwam. Mike Rockenfeller zorgde voor de snelste tijd van Audi, hij moest 0,358 seconde op Glock toegeven.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

170406 DTM Test Auer
Lucas Auer reed met de BWT-Mercedes de meeste ronden

In totaal legden de DTM-coureurs tijdens de test op Hockenheim 4.043 ronden af, een totale afstand van bijna 18.493 kilometer. Daarbij kwam Lucas Auer tot de grootste afstand: met 166 ronden op woensdag en 163 ronden op donderdag zat de Mercedes-rijder het langst van iedereen in de auto. Het grootste aantal ronden op één dag kwam op naam van Auers Canadese merkgenoot Robert Wickens, die vandaag tot een totaal van 182 ronden op Hockenheim kwam.

170406 DTM Test Wickens Rockenfeller
Maro Engel (Mercedes-AMG) en Mike Rockenfeller (Audi) in actie

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet