GT

GT: 30 deelnemers voor eerste race Blancpain GT Series Asia

sro

Dit weekeinde gaat op het Sepang International Circuit in Maleisië de Blancpain GT Series Asia van start en vandaag maakte SRO Motorsports Group bekend dat er 30 auto's aan de start van de eerste race ooit zullen verschijnen: 24 GT3s en zes GT4s. Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche zullen allemaal van de partij zijn.


Tekst: Marcel ten Caat (twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De deelnemerslijst lijkt in eerste instantie heel vertrouwd met veel teams uit de GT Asia Series. Het gaat hier echter om een volledig nieuw kampioenschap, georganiseerd door SRO. De afgelopen maanden hebben veel teams uit de GT Asia Series ervoor gekozen om de stap naar de Blancpain GT Series Asia te maken. Het resultaat is dat de eerste race van de GT Asia Series al werd uitgesteld en dat op zeer korte termijn de bevestiging van het definitieve einde van het kampioenschap zal volgen.

Bij SRO en bij de deelnemende teams lijkt men daar totaal niet van waker te liggen, want met een veld van 30 auto's en 60 rijders is het eerste evenement op de kalender bij voorbaat al geslaagd. Door FFF Racing Team by ACM, de GT Asia Series kampioen van 2016, het startnummer 1 te geven lijkt wederom een statement te worden gemaakt richting de concurrentie. Het Italiaanse team zal dit seizoen twee Lamborghini Huracan GT3s inzetten, waaronder een voor onze landgenoot Ho-Pin Tung, die samen met debutant Zhu Junhan zal rijden.

Absolute Racing, afgelopen seizoen de winnaar van het teamklassement in de GT Asia Series, zal onder noemers Milestone Racing en OD Racing Team Audi R8 LMS inzetten, terwijl ook de Aziatische tak van Phoenix Racing, Phoenix Racing Asia, met twee Audi R8 LMS zal deelnemen. Bij Phoenix Racing zien we de runners-up uit de GT Asia Series in 2016, Marchy Lee en Shaun Fong, maar ook publiekslieveling Alex Yoong. Andere bekende Audi teams zijn KCMG en WRT, waar onder andere Will Stevens voor zal rijden.

Craft-Bamboo Racing komt met twee Porsches voor Darryl O'Young, de GT Asia kampioen van 2015, Jules Gounon en Joel Camathias aan de start, terwijl Clearwater Racing, kampioen in de Asian Le Mans Series in het seizoen 2015/16, met de McLaren 650S GT3 zal gaan rijden. Bij Clearwater Racing zal regerend Blancpain GT Series Endurance Cup kampioen Rob Bell te zien zijn. FIST -  Team AAI heeft twee BMW M6 GT3s ingeschreven, waaronder een voor BMW-fabrieksrijder Jesse Krohn en Ollie Millroy.

Verdere Nederlandse deelname zien we in de persoon van Jules Szymkowiak, afgelopen weekeinde nog succesvol in de Blancpain GT Series Sprint Cup op het circuit van Misano. Szymkowiak zal met de GruppeM Racing Mercedes-AMG GT3 rijden dit seizoen, net als Raffaele Marciello. Het team van Tim Sugden zet twee auto's in. 

De nummers drie van het GT Asia Series kampioenschap in 2016, Anthony Liu en Davide Rizzo, komen opnieuw met de Ferrari 488 GT3 in actie. In totaal zijn er vier 488s ingeschreven. Het GT3-veld wordt gecompleteerd door een Aston Martin van CMRT.

De GT4 categorie doet ook zijn intrede in het Aziatische kampioenschap. Vijf auto's, allemaal Porsche Cayman GT4 Clubsport MRs, zullen gaan strijden om de overwinning. Een zesde Porsche Cayman GT4 Clubsport MR rijdt buiten competitie mee aangezien de line-up niet volgens het Am/Am-principe is. De met een GT4 deelnemende teams zijn HubAuto Racing, Taiwan Top Speed Racing, Craft-Bamboo Racing, TTR Team SARD en EKS Motorsport.

De kwalificatie en beide races, die een uur duren en tussen de 25e en 35e minuut een pit window kennen, zullen worden uitgezonden op de Blancpain GT Series website en het GT World YouTube kanaal. 

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet