Formula 4

MP-coureurs Marta García en Christian Lundgaard opgenomen in Renault Sport Academy

mp garcia b


Marta García en Christian Lundgaard, die dit jaar voor MP Motorsport hun autosportdebuut maken in de Formule 4, zijn met onmiddellijke ingang opgenomen in het F1-juniorprogramma van Renault. De 15-jarige Deen en de 16-jarige Spaanse zijn de nieuwste aanwinsten van de Renault Sport Academy. Jarno Opmeer, die komend seizoen voor MP uitkomt in de Eurocup Formule Renault 2.0, was al lid van de Academy.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

In zijn laatste jaar in de karts werd Lundgaard derde in de WSK Champions Cup. In 2015 veroverde hij de titel in het KF Junior-kampioenschap van de CIK-FIA. Ook won hij dat jaar de Winter Cup voor OK Juniors. García eindigde in 2016 als vierde in het Europese OK-kampioenschap van de CIK-FIA en werd negende in de WSK OK Super Masters. In 2015 won ze de CIK-FIA Academy Trophy.

García zal in 2017 deelnemen aan het Spaanse F4-kampioenschap terwijl Lundgaard uitkomt in het Noord-Europese zonekampioenschap F4 (SMP NEZ F4). Beiden verschijnen aan de start voor MP Motorsport uit Westmaas.

mp lundgaard b

Lundgaard en García vergezellen Jarno Opmeer in de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Formule 1-team van Renault. Ook Opmeer racet dit jaar voor MP, maar dan in de Eurocup Formule Renault 2.0. De andere drie leden van de Academy zijn Jack Aitken (GP3), Max Fewtrell (Formule Renault 2.0) en Sun Yue Yang (Formule Renault 2.0).

De Renault Sport Academy werd in 2016 opgericht. Het programma moest een vervolg geven aan de rijke traditie van Renault in het kweken en naar de top brengen van de grootste talenten in de autosport. De Academy maakt gebruik van de faciliteiten en kampioenschappen van Renault Sport Racing om jonge coureurs de beste kansen te geven. Renault zoekt daarbij talenten in alle markten waar het merk aanwezig is.

Renault heeft een indrukwekkende lijst coureurs via eerdere Renault-juniorprogramma's naar de wereldtop gebracht, onder wie Robert Kubica, Lucas Di Grassi, Pastor Maldonado, Heikki Kovalainen, Jérôme D'Ambrosio en Romain Grosjean.

mp garcia w

"Het is een mooie kans en een eer om toe te treden tot de Renault Sport Academy", aldus Marta García. "Ik kijk ernaar uit om het hele seizoen met het team aan de slag te gaan. Zo'n professionele omgeving is ongetwijfeld de sleutel tot mijn verdere ontwikkeling en vooruitgang. De intensieve begeleiding gaat me zeker helpen om goed voorbereid te zijn op mijn jaar in het Spaanse F4-kampioenschap."

mp lundgaard w

"Als eerste wil ik Renault en de Renault Sport Academy bedanken voor deze kans", zei Christian Lundgaard. "Het voelt nu al geweldig om deel uit te mogen maken van dit programma. Dit wordt een sleuteljaar voor me, omdat het na de karts mijn eerste seizoen in de eenzitters is. De Renault Sport Academy gaat me helpen om fysiek en mentaal voorbereid te zijn op deze nieuwe uitdaging. Het voelt goed om daarbij zo veel steun van het team te ontvangen."

"We zijn blij dat we Marta en Christian kunnen verwelkomen in de Renault Sport Academy", zei Cyril Abiteboul, Managing Director van Renault Sport Racing. "Samen met Jack, Max, Jarno and Sun beschikken we over een prachtige lijst van jonge coureurs, die laat zien dat we onze ogen volop op de toekomst hebben gericht. Marta en Christian horen bij de beste talenten die uit de kartwereld voortkomen. Net als hun Academy-collega's hangt hun selectie en aanblijven af van hun resultaten en potentieel. Renault Sport Racing is vastbesloten om zijn eigen talent te blijven kweken. We zullen de vooruitgang van Marta en Christian daarom nauwgezet volgen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet