Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: 20 en 21 mei Jumbo Racedagen Driven by Max Verstappen op Circuit Zandvoort (lang)

1-Jumbo-Familie-Race-Dagen-Zandvoort
Na het succes van vorig jaar wordt nu nog een groter aantal bezoekers verwacht

Liefhebbers doen er verstandig aan om 20 en 21 mei rood omcirkeld op de kalender te zetten, voorzover ze dat uiteraard al niet lang hebben gedaan. Dan namelijk is Circuit Zandvoort de plaats van handeling voor de tweede editie van een uniek racefestijn met Max Verstappen in het middelpunt. Nu onder de naam 'Jumbo Racedagen Driven by Max Verstappen', hoewel het familiekarakter van het evenement onverkort gehandhaafd blijft, zo meldde Jumbo-topman Frits van Eerd tijdens de presentatie vandaag in het Jumbo-hoofdkwartier in Veghel. Ook de held in de hoofdrol heeft er zin in: "Ik heb er vorig jaar enorm van genoten en ook nu weer verheug ik me er erg op", aldus Max Verstappen. Natuurlijk verzorgt hij tal van demonstraties met een Red Bull-Formule 1-auto, maar het programma tijdens het evenement omvat ook optredens van de Jumbo-LMP2- en LMP3-auto's, met ook een prominente rol voor de twee Nederlandse Le Mans-winnaars Jan Lammers en Gijs van Lennep, alsmede races voor de BOSS GP-Series, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de TCR Benelux.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions, Co van der Gragt/PR

170331 Presentatie F1
Red Bull-F1 als speciale 'eye-catcher' bij de ingang van de Jumbo Food Store in Veghel

Bezoekers van de Jumbo Food Market, een van de 'flagship stores' van de bekende supermarktketen, in het Noord-Brabandtse Veghel, keken vanmorgen wel even op, want bij de ingang van het supermarktgedeelte stond een heuse Formule 1-bolide in Red Bull-kleuren opgesteld. Compleet met beveiliger erbij, om al te nieuwsgierigen toch echt buiten de afzetlinten te houden. Elders stonden Formule 1-simulatoren, natuurlijk ook in Red Bull-uitmonstering. En op allerlei displays was de beeltenis van Max Verstappen te zien. "Het is zeker stoer", zegt Jumbo-directeur Frits van Eerd. "We zijn heel voorzichtig met Max begonnen toen hij in de Formule 3 zat, en samen met hem zijn we doorgegroeid. Nu is hij een wereldster die met een Jumbo-sticker rijdt! Het is natuurlijk wel bekend dat ik niet echt een hekel aan autosport heb, om het maar eens voorzichtig te zeggen, maar het vervult mij ook wel met trots om te zien wat er nu allemaal gebeurt."

170331 Presentatie Mol
Olav Mol praatte de presentatie aan elkaar

Niemand minder dan Olav Mol was ingehuurd om de presentatie in Veghel aan elkaar te praten. Hij werd geïntroduceerd door Roland Kleve, C.E.O. van Circuit Zandvoort, die benadrukte dat Mol zijn carrière op Zandvoort begon. In gesprek met Olav Mol vertelde Bernhard van Oranje, de eigenaar van het circuit, dat het 'Park' met ingang van dit jaar uit de naamgeving verdwenen is. "Daarnaast zijn we natuurlijk superblij met de terugkeer van de Jumbo Racedagen Driven by Max Verstappen", aldus de prins. "Het is een bijzonder evenement dat een van de hoogtepunten op onze jaarkalender is. Zo lang we nog geen Formule 1 in Nederland hebben, is dit het dichtste dat we bij de Formule 1 komen." Natuurlijk haakte de presentator even in op dat woordje 'nog', waarop Van Oranje verklaarde dat de studie naar de haalbaarheid van de Formule 1 op Zandvoort op dit moment wordt uitgevoerd. "De resultaten daarvan worden eind dit jaar bekend."

2-Jumbo-Familie-Race-Dagen-Zandvoort
Max Verstappen: "Zo'n V8 klinkt nog veel mooier!"

Max Verstappen, gisteren na terugkomst uit Australië alweer in de simulator bij Red Bull Racing in het Britse Milton Keynes, kijkt met plezier terug op de Jumbo Racedagen van vorig jaar, en kijkt uit naar de nieuwe editie. "In 2016 was het natuurlijk mooi dat het evenement na mijn overwinning in Barcelona kwam, en dit jaar verwacht ik dat er nog meer mensen komen. Ik heb dit jaar een druk schema, meer nog dan vorig jaar, maar de Jumbo Racedagen is iets waarvoor ik graag tijd vrijmaak. Reken maar dat het een mooi feest wordt! Voor de demonstraties mogen we zoals bekend geen actuele auto gebruiken, maar dat is niet zo erg, want het geluid van een V8 is immers nog mooier! Zandvoort is gewoon een van de beste circuits ter wereld. Ik heb er in de Formule 3 al mooie races beleefd en het is bijzonder om er ook met een Formule 1-auto te mogen rijden. Er ligt nu nieuw asfalt, daar ben ik wel benieuwd naar, hoeveel grip dat heeft."

4-Jumbo-Familie-Race-Dagen-Zandvoort-perspresentatie
Naast Max Verstappen met de F1 zullen Frits van Eerd, Jan Lammers en Gijs van Lennep met LMP's in actie komen

Raceprogramma
Hoewel sommigen zeiden dat er dit jaar tijdens de Jumbo Racedagen Driven by Max Verstappen "voor het eerst ook geracet zal worden", klopt dat niet helemaal, want vorig jaar werd er in de Formule 4 tijdens het evenement toch heel serieus gestreden. Wel is het waar dat races dit jaar een prominentere rol in het programma krijgen, met de TCR Benelux, de – ook voor Frits van Eerd bepaald niet onbekende – BOSS GP-serie met ondermeer oude Formule 1-auto's, en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. "Daarnaast komen onze LMP-auto's in actie", vertelde Frits van Eerd. "We zijn er trots op dat we daarvoor twee Nederlandse Le Mans-legendes hebben kunnen strikken: Jan Lammers en Gijs van Lennep. Zij zullen onze LMP3-auto's rijden, terwijl ikzelf de LMP2 zal besturen. Klanten van Jumbo maken ook kans op ritten als passagiers in de LMP3's, zoals we dat vorig jaar met de Formule 1-tweezitter gedaan hebben. We willen de autosport met dit evenement echt een boost geven. Het gaat erom, welk gevoel er bij de mensen overblijft als ze na een bezoek aan het evenement weer naar huis gaan." Niet in de laatste plaats gezien het enthousiasme van alle betrokkenen bij Jumbo, Circuit Zandvoort en Verstappen Management hebben we er alle vertrouwen in dat het met dat gevoel wel goed zit! Nadere informatie over de verkrijgbaarheid van toegangskaarten, ondermeer ook bij Jumbo Supermarkten, volgt binnenkort.

8-Jumbo-Familie-Race-Dagen-Zandvoort-perspresentatie
Bernhard van Oranje, Max Verstappen en Frits van Eerd (vlnr)
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet