Diversen

Div: Junior Strous test voor Condor Motorsports

Junior Strous test vandaag voor het team van Condor Motorsports op Buttonwillow Raceway in Califonië een Champcar Atlantic bolide. De 20-jarige Nederlander hoopt in 2007 in deze klasse uit te komen.

tekst Willem J. Staat/PR.

 Strous
Junior Strous met de Champcar Atlantic van Condor Motorsports

Strous test voor Condor Motorsports
De coureur uit Wassenaar hoopt in 2007 in de voetstappen van Charles Zwolsman te treden door in het Champcar Atlantic-kampioenschap uit te komen. De man uit Wassenaar reed vier jaar in de 2L Formule Renault, won het Amerikaanse "FranAm" kampioenschap in 2004, won datzelfde jaar het Benelux-kampioenschap en werd vice-kampioen in het Nederlands Kampioenschap en stond in de Eurocup verschillende malen op het podium. Strous won met het team van AR Motorsport in 2005 de Winterseries en met Hans Wellink de BMW Compact Cup met een BMW 325 ti.

Junior Strous: "Ik ben ontzettend blij dat ik mag testen voor Condor Motorsports. Ze hoeven me niet meer te overtuigen dat ze goed zijn, dat hebben ze vorig jaar met het kampioenschap van Charles al bewezen. De mentaliteit van de Amerikaanse autosport bevalt me erg goed. Ik heb in het verleden al in de VS gereden en ik heb daar nog erg goede herinneringen aan overgehouden. Bovendien zijn de mogelijkheden hier in Europa minder interessant. In de Formule 3 kun je alleen met een groot budget bij ASM Formule 3 kampioen worden. In de VS zijn de budgetten aanmerkelijk lager en je krijgt er meer voor terug. We zijn in gesprek met Condor en we hopen met de test daar goed uit te komen. Naast waarschijnlijk het Atlantic-seizoen ga ik ook in de BRL V6 rijden om bij de Nederlandse sponsors niet uit de picture te vallen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet