24H Series

24H Series op volle toeren met drie evenementen in vier weken

Hankook 12H MUGELLO 2017 800pix

De eerste twee evenementen in Dubai en Mugello zijn achter de rug, de Creventic Series draaien op volle toeren. De maand april biedt volop actie, want binnen vier weken staan er drie evenementen op het programma. Allereerst de Hankook 24H Silverstone (31 maart-2 april), de seizoensstart van de 24H TCE Series powered by Hankook van dit jaar. Een week later volgt de derde ronde van de de 24H Series powered by Hankook, de première van de Hankook 12H Red Bull Ring (7-8 april) in het Oostenrijkse Spielberg. Van 21-23 april is het Circuit Magny-Cours in Frankrijk de locatie voor de tweede race van de 24H TCE Series powered by Hankook en de seizoensstart van de nieuwe 24H Proto Series powered by Hankook. "Het is voor ons een drukke tijd, maar we genieten ervan, en dat geldt ook voor de teams en rijders, zoals ze ons telkens weer verzekeren", zegt Peter Freij namens Creventic.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Impression 24H TCE SERIES 800pix


Na de eerste twee races van de 24H TCE Series, waarin toerwagens samen met GT's en 24H Specials in actie kwamen, strijden de toerwagens nu om de zege in het algemeen klassement in de 24H Touring Car Endurance (TCE) Series. Het seizoen start met de race op Silverstone, waar de serie vorig jaar zijn succesvolle première beleefde. Voor eigen publiek behaalde het Britse Team ABBA with Rollcentre Racing de overwinning in de Hankook 24H Silverstone. Nu keert het team terug in een poging om dit succes te herhalen, maar het krijgt daarbij te maken met stevige tegenstand van de talrijke andere inschrijvers in de klasse SP3-GT4 alsmede de vergelijkbaar sterke TCR-klasse. Ook in de toerwagenklassen A3, CUP1 en A2 mag spannende competitie worden verwacht. Opnieuw zijn er races van de Super 7 Inter Series in het voorprogramma van de Hankook 24H Silverstone. Voor teams die alsnog willen deelnemen is inschrijving nog mogelijk.

Impression 24H PROTO SERIES 800pix

Dubbele actie op Magny-Cours met toerwagens en prototypes
De tweede ronde van de 24H TCE Series voert teams en rijders naar het circuit van Magny-Cours in Frankrijk, maar daar is er dubbele actie, want op Magny-Cours vindt ook de seizoensstart van de nieuwe 24H Proto Series plaats. Het voormalig Grand-Prix-circuit in het hart van Frankrijk is een nieuwe locatie op de kalenders van de Creventic Series. Toerwagens rijden op vrijdag en zaterdag, prototypes rijden op vrijdag en zondag. De spectaculaire Superkarts komen in het voorprogramma in actie. Voor beide series in Magny-Cours zijn inschrijvingen nog mogelijk.

Impression 24H SERIES 800pix

Nog een nieuwe locatie: 24H Series in Oostenrijk
De Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg is een andere nieuwe aanwinst op de kalender van de Creventic Series. Het moderne Grand Prix-circuit in Steiermark is de locatie voor de Hankook 12H Red Bull Ring, de derde race van de 24H Series powered by Hankook van dit jaar. Ook voor deze race zijn inschrijvingen nog mogelijk. Net zoals in Mugello, waar de meest recente 24H Series-race verreden werd, is de wedstrijd in Oostenrijk opgesplitst in twee delen: de eerste vier uur worden op vrijdag verreden, de resterende acht uur volgen op zaterdag. Dit is gedaan vanwege geluidsbeperkingen, maar teams waarderen de mogelijkheid om op vrijdagavond te kunnen ontspannen en zodoende weer fit te zijn voor het resterende deel van de race op zaterdag.

Nadere informatie is te vinden op:

www.24hseries.com

www.24htceseries.com

www.24hprotoseries.com

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet