VLN

VLN: Het wordt dit weekend feest op de Nordschleife

Na vijf maanden winterstop begint a.s zaterdag 25 maart op de Nürburgring Nordschleife het 41e VLN Seizoen met de 63e ADAC Westfalenfahrt. Voor de openingswedstrijd staan maar liefst 193 auto's ingeschreven. Traditiegetrouw start de wedstrijd a.s. zaterdag exact om 12.00u

Tekst en Foto's Willem J. StaatHet wordt dit weekend feest op de Nordschleife
Aan de start zowat het halve DTM startveld en een voormalige Le Mans winnaar.Onder de inschrijvingen de volgende bolides: Audi R8 LMS, Bentley Continental GT3, BMW M6, Ferrari 488, Lamborghini Huracan, Mercedes-AMG GT3, Nissan GT-R Nismo und Porsche 911 GT3. En dan vergeten we nog niet de exoten zoals de Renault RS01 en de Glickenhaus SCG003 die de harten van de Nordschleife fans sneller doen gaan kloppen. In totaal verschijnen er uit de GT3(SP9) en de SPX klasse maar liefst 36 competitieve bolides op de grid.Zij strijden om de dagoverwinning. Een startveld waar organisatoren van andere kampioenschappen jaloers op kunnen zijn.

2-17 Audi
Het team van Wolfgang Land heeft in de VLN de rol van Phoenix Racing overgenomen.

Lokale favorieten
Patrick Huisman is er dit jaar voor het team van Frikadelli jammer genoeg niet meer bij. De combinatie bestaat uit teameigenaar Klaus Abbelen, Sabine Schmitz, Norbert Siedler en de 46 jarige Andreas Ziegler die vorig seizoen met een Audi R8 LMS onderweg was. In 2015 reed Ziegler eveneens met een 911 en behaalde toen een klasse-overwinning. WTM ofwel Wochenspiegel Team Monschau is dit jaar van Manthey Racing overgestapt naar Rinaldi Racing waar Georg Weiss, Oliver Kainz en Jochen Krumbach met een gloednieuwe Ferrari F488 in de Eifel te bewonderen zijn. Gezien hun Nordschleife ervaring zeker goede kanshebbers voor een topklassering.

Kampioenen gaan ieder hun eigen weg.

2017 Bentley
De ABT Bentley Continental GT3's zijn zeker rijp voor topklasseringen.

De 2016 VLN kampioenen Michael Schrey en Alexander Mies slaan ieder een eigen weg in. Schrey blijft bij het team van Bonk Motorsport in de BMW Cup actief terwijl Mies is overgestapt naar het Gigaspeed Team GetSpeed Performance waar hij samen met de Luxemburger Steve Jans en zijn landgenoot Tim Scheerbarth een Porsche Cup zal bemannen. Scheerbarth schreef in 2011 de VLN titel op zijn naam. Overigens is de Porsche Cup bij de openingswedstrijd met slechts vijf inschrijvingen bijzonder mager bezet. Zelfs bij een overwinning blijft de puntenverdeling magertjes.

Van de Nederlanders komen Yelmer Buurman, Tom Coronel, Renger van der Zande, Robin Frijns, Indy Dontje en Nick Catsburg aan de start. Stef Dusseldorp staat helaas niet ingeschreven bij het team van Falken Motorsports. Van onze zuiderburen verdedigen Nico Verdonck en Laurens Vanthoor resp. de Bentley Falken Porsche kleuren.

De entreeprijs bedraagt 15 Euro inclusief toegang tot pitlane en grid voorafgaande aan de wedstrijd. De kwalificatie vindt van 08.00 tot 10.00u plaats en de wedstrijd start zoals bekend om 12.00u.

2017 Glickenhaus
Gaat Glickenhaus eindelijk dit jaar voor verrassingen zorgen?

Reacties

  • 4
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 23 maart 2017 00:30

  Wel ff bij vermelden dat de entree op de Nordschleife GRATIS is , en veel mooier !!!!

  • 4
  • 7
   
  Willem J. Staat 23 maart 2017 08:51

  @Anonieme gebruiker. Dit is algemeen bekend.

  • 4
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 23 maart 2017 21:19

  Wat een arrogante reactie Willem J. Staat richting iemand die alleen maar heel enthousiast een positief puntje (gratis toegang) aanhaalt. Helaas zal mijn reactie wel weer verwijderd worden, want o wee als iemand kritiek levert toch?

  • 4
  • 4
   
  Willem J. Staat 23 maart 2017 21:51

  Gratis toegang. Ik heb dit in het verleden zo vaak vermeld. Moet je dan een soort Heintje Davids worden om telkens in herhalingen te vallen?

  • 3
  • 0
   
  Dirk 24 maart 2017 11:44

  Bedankt Willem, fijn dat de livestream er bij staat, fantastisch kampioenschap waarbij al het publiek gewoon in de pits kan bij de grote teams

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet