Clio Cup

Sven Van Laere aan de start in Renault Clio Cup Benelux

2017 CC Press 8

Bas Koeten Racing bevestigt dat zij deel zal nemen aan de Renault Clio Cup Benelux, naast de recentelijk bekend gemaakte deelname van enkele potentiële hoofdrolspelers in TCR Benelux. Zoals inmiddels bekend rijdt de Renault Clio Cup Benelux voortaan samen met TCR Benelux, maar behoudt haar eigen klassementen en specifieke podiums.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Het team uit het Nederlandse Westwoud laat in de "race in de race" een Clio Cupversie rijden voor de Belgische Sven Van Laere en een nog bekend te maken mede-coureur. Sven Van Laere is geen onbekende bij Bas Koeten Racing. Hij kwam vorig jaar in Belcar voor hen uit in een Wolf Sportcars. Ook deed hij ervaring op in de Porsche Cup en maakte in het toenmalige BRCC-kampioenschap al kennis met de voorwielaangedreven SEAT.

Sven Van Laere

"Omdat TCR in zijn geheel aansloeg en zorgde voor een heropbloei van een volwaardig sprintkampioenschap, was ik meteen gewonnen om van de partij te zijn in TCR," licht Sven toe. "Doordat ik nog met andere programma's bezig was en ik daar sneller tot een akkoord kwam, was het niet meer mogelijk om voluit voor TCR te gaan. Vandaar de keuze voor de Clio Cup. Aangezien het verschil in rondetijden tussen een TCR en de Clio Cup niet zo groot zal zijn, vullen de Clio-coureurs het veld mooi aan en zal ik volledig kunnen meedraaien in wat ondertussen bekend staat als een échte heropleving van het betere sprintwerk op de circuits in de Lage Landen."

Ook voor Bas Koeten Racing is de aanwezigheid in de Renault Clio Cup een flinke opsteker. "Vanaf de start van TCR Benelux waren wij een betrokken partij en zijn wij rotsvast blijven geloven in het zuivere sprintwerk met een zekere spektakelwaarde," stelt Bas Koeten. "Omdat de lat erg hoog ligt en er dus plaats was voor een instapklasse, waren wij meteen enthousiast over het initiatief van Renault om de Clio Cup Benelux te laten samen te laten rijden met TCR Benelux."

De Clio Cup Benelux-deelnemers krijgen hetzelfde programma als TCR Benelux onder de wielen geschoven – 220 minuten track time per weekend – en net zoals de TCR-auto's zullen de Clio's geschoeid staan op Michelin-rubbers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet