IndyCar

Indycar: Will Power snel tijdens test Barber Motorsports Park. Rentree Montoya

Will Power was gisteren tijdens de test op Barber Motorsports Park de snelste man. De test gaf qua tijden wel aan hoe competitief dicht de tijden in het Indycar-circus bij elkaar liggen. Binnen Indycar-kringen denkt men voorlopig aan een onvoorspelbaar seizoensverloop.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Will Power
Will Power was in de allerlaatste minuten de snelste man tijdens de test op Barber Motorsports Park.


Will Power snel tijdens test Barber Motorsports Park. Rentree Montoya
Voorafgaande aan de GP van Alabama die gedurende het weekeinde 21-23 april plaatsvindt werd er gisteren op het 17 bochten tellende circuit uitvoerig getest en werden er in totaal 1147 verreden testrondes geregistreerd. Na zes uur testen prijkte de naam van Penske-coureur Will Power bovenaan de timesheets. Tussen de Top 14 bedroeg het verschil minder dan een halve seconde.

Kort voor het einde van de dag liet de Penske-coureur met 1.07.7518 secs de snelste tijd registreren. Voormalig F1-rijder Max Chilton was slechts een 1/100e langzamer. Will Power: "Het laat zien hoe competitief de strijd tussen Chevrolet en Honda is. Wij hebben een aantal dingen uitgeprobeerd en ik denk dat we daar een goed antwoord op gekregen hebben. Hier beschikken wij over een goede auto. En over de set-up heb ik een bijzonder goed gevoel."

2017 Max Chilton
Teleurgesteld maar verrassend snel. Ganassi-coureur Max Chilton.

Ganassi-coureur Max Chilton liet een tijd van 1.07.7591 registreren. Max Chilton: "Een goede dag alleen jammer dat Will Power het moest bederven. We kregen nogal veel voor elkaar. Eigenlijk hadden we moeite met de auto en wij namen een erg lange lunchpauze om nogal wat verbeteringen aan de auto aan te brengen. Toen maakten wij flinke stappen vooruit en deden wat fine tuning. Fantastisch als je een paar veranderingen aanbrengt en dat je dan ineens de aansluiting vindt."

Power's teamgenoten Josef Newgarden en Juan Pablo Montoya lieten resp. de derde en vierde tijd registreren. Newgarden verklaarde achteraf dat hij zich behoorlijk aan de nieuwe Firestone banden voor Barber Motorsport Park moest aanpassen.Newgarden: " Een totaal ander gevoel dan ik ooit Barber Motorsports Park gehad heb en dit vereist nogal wat werk. Aan het einde hadden wij een goede dag. De Verizon No 2 auto was snel en beschikte over voldoende snelheid. Alleen dit moeten we nog uit de auto zien te krijgen om het wat constanter te maken zodat ik een goede kwalificatieronde kan produceren." Newgarden won hier overigens in 2015.

2017 Montoya
Montoya. Terug van weggeweest.

Sinds de seizoensfinale in 2016 had Juan Pablo Montoya niet meer in een Indycar gezeten. Maar voor de tweevoudige Indy 500 winnaar was het eigenlijk een fietstochtje. Montoya: " Alsof ik gisteren nog in de auto reed. Sinds september heb ik er niet meer in gereden. Ik heb een nieuwe crew, team en ingenieur. Het klikt perfect."

2017 Newgarden
Josef Newgarden had nogal wat moeite met de nieuwe Firestones.

De Andretti Autosport-coureurs Marco Andretti, Takuma Sato en Ryan Hunter Reay lieten de vijfde, zesde en achtste tijd registreren. In de eerste sessie was Sato overigens de snelste man. In de tweede sessie wisten maar liefst 19 rijders hun tijd te verbeteren.

2017 Rossi
Slechts een vijftiende tijd voor Indy 500 winnaar Alexander Rossi.

In het allerlaatste uur werd de Push to Pass knop geactiveerd. Daardoor kregen de rijders de beschikking over nog eens extra 60 pk. Indien zij dit wilden. Sebastien Bourdais, die de openingswedstrijd in St. Petersburg won, kwam niet verder dan een 13e tijd en regerend kampioen Simon Pagenaud liet een 10e noteren.

barber-combined

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet