Diversen

Div: In gesprek met Nick de Bruijn over de Formule BMW-Wereldfinale

Nick de Bruijn, die de afgelopen twee jaar actief was in het Duits Formule BMW-kampioenschap en nu op het punt staat om door te groeien naar hogere autosportklasses, sluit eind deze maand het Formule BMW-hoofdstuk in zijn loopbaan af door als enige landgenoot deel te nemen aan de Formule BMW Wereldfinale, die van 24 tot en met 26 november aanstaande gehouden wordt op het circuit van Valencia. Voorafgaand aan dit grote evenement, enigszins in de stijl van het Formule Ford Festival op Brands Hatch, spreekt De Bruijn over zijn verwachtingen.

Tekst: René de Boer

? Wat zijn jouw verwachtingen ten aanzien van de Formule BMW Wereldfinale?

Nick de Bruijn: "Ik verwacht dat het een heel mooie race wordt met veel toeschouwers. Het wordt een super-evenement en mijn gevoel zegt me dat ik het er goed ga doen!"

? Wat betekent de hoofdprijs, een Formule 1-test, voor jou?

Nick de Bruijn: "Natuurlijk is een Formule 1-test een droom voor me. VOor iedere rijder is dat een van de mooiste dingen die je kan overkomen."

? Hoe bereid je je voor op de Wereldfinale?

Nick de Bruijn: "Ik zal ervoor zorgen dat ik fit ben, zodat ik in ieder geval op dat gebied geen problemen krijg. Er zijn een paar testdagen die ik vooral zal gebruiken om het gevoel met de Formule BMW te behouden."

? In hoeverre zijn rijders als Nico Rosberg en Sebastian Vettel voor jou een voorbeeld?

Nick de Bruijn: "Zij hebben al de top bereikt en in zoverre zijn ze dus een voorbeeld voor me."

? Hoe ziet jouw toekomst in de autosport eruit?

Nick de Bruijn: "Dat is nu nog moeilijk te zeggen. Op het moment ben ik nog volledig met de Formule BMW bezig, daar richt ik me nu op."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet