Sportscars

Sportscars: Notities vanuit Sebring

IMG 4085
Flinke drukte op de grid voor de race: de voorverkoop lag 12% hoger dan vorig jaar

- Na de Rolex 24 at Daytona, waarin het Wayne Taylor Racing-team met de Cadillac DPi en coureurs Jordan en Ricky Taylor, Jeff Gordon en Max Angelelli een klinkende overwinning behaalde, is de 'balance of performance' voor de Cadillac-DPi's (foto onder) aangepast. De restrictor van de luchtinlaat werd 1,5 mm kleiner, de brandstoftank werd verkleind van 75 naar 68 liter, maar de restrictor van de tankopening werd 1,5 mm vergroot. Ook in de GTLM-klasse werden de nodige aanpassingen gedaan, waaronder een verlaging van het minimumgewicht van de BMW M6 GTLM met 10 kg.

caddy

- De Change Racing-Lamborghini Huracán GT3, in Sebring bestuurd door Jeroen Mul, Corey Lewis en Brett Sandberg, heeft een nieuw chassis (foto onder), na de crashes en de daaruit resulterende schade die was opgelopen tijdens de 24 Uur van Daytona. "De auto kwam pas heel laat vanuit Italië, zodat we niet aan de IMSA-test van eind vorige maand op Sebring konden deelnemen", aldus Jeroen Mul. "Dat betekende dat we hier tijdens de eerste trainingen nog wel wat kleine dingetjes moesten oplossen, maar dat is allemaal prima gelukt."

mul

- Nicky Catsburg rijdt na Daytona hier op Sebring voor de tweede maal dit jaar als fabrieksrijder met de BMW M6 GTLM van het BMW Team RLL. Daarvoor liet de rijder, die recentelijk verhuisde van Voorthuizen naar Amersfoort, de WTCC-test van deze week op het circuit van Monza schieten. "Racen is altijd beter dan testen", lacht Catsburg.

- Hurley Haywood, die met 28 deelnames nog steeds het record in Sebring in handen heeft, is dit weekeinde 'Grand Marshal' van de wedstrijd. De beroemde NASCAR-rijder Kyle Petty is 'honorary starter'.

faessler

- De nummer 4-Corvette van Oliver Gavin, Tommy Milner en Marcel Fässler, gisteren derde in de kwalificatie van de GTLM-klasse, is teruggezet naar de laatste startplaats in de klasse, omdat de auto bij de technische keuring na afloop van de kwalificatie niet de voorgeschreven minimale wagenhoogte bleek te hebben. Daarmee start de nummer 912-Porsche van Kévin Estre, Laurens Vanthoor en Richard Lietz nu als derde in de GTLM-klasse, achter de beide Fords.

vaillant

- Na de succesvolle kwalificatie van gisteren, waarin Neel Jani de pole-position veroverde, is de Rebellion-Oreca op de racedag voorzien van stickers met het beroemde logo van Michel Vaillant, van de gelijknamige stripboekreeks waarin de autosport zo'n belangrijke rol speelt. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Michel Vaillant maakt de stripheld dit jaar zijn comeback in Le Mans. Op 2 juni verschijnt er een nieuw album met de titel 'Rébellion', de 76e uitgave in de reeks.

- Na afloop van de race in Sebring behoort Jeroen Bleekemolen met zijn familie tot de ongeveer 20 IMSA-coureurs die deelnemen aan een zevendaagse cruise onder de naam 'Cruisin' with the racers'. De 'Nieuw Amsterdam' van de Holland-Amerika-lijn vertrekt morgen vanuit St. Petersburg en doet ondermeer de Kaaiman-eilanden en Key West aan.

- De Engelstalige internet-radiozender Radiolemans.com, die het commentaar bij de IMSA-wedstrijden verzorgt, levert dit jaar voor het eerst ook Engelstalig radiocommentaar bij de races van het Duitse VLN-kampioenschap op de Nordschleife, nadat het team al sinds 2005 de jaarlijkse 24-uursrace op de Nürburgring verslaat. Daarmee wordt de internationale uitstraling van de VLN-serie duidelijk versterkt. Dit weekeinde is er sprake van 'double duty' voor Radiolemans.com, want naast de race in Sebring wordt er ook verslag gedaan van de Hankook 12H Mugello, onderdeel van de 24H Series powered by Hankook.

ContoSeries

- De 'Sebring 120', de tweede seizoensrace van de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, leverde een overwinning op voor Scott Maxwell en Jade Buford, die de dit jaar nieuwe Ford Mustang in pas de tweede wedstrijd al de eerste zege bezorgden.

Tekst: René de Boer (vanuit Sebring, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Ed Heuvink, René de Boer (1)Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet