VLN

VLN: Countdown voor superseizoen 2017 begonnen

Voor het VLN seizoen 2017 staan maar liefst 187 auto's ingeschreven. Vandaag vonden op de Nürburgring de Test Und Einstellfahrten ter voorbereiding van de eerste wedstrijd volgend weekend plaats. Meer dan 120 auto's waren er van de partij. De twee openingswedstrijden voorafgaande aan 24U Nürburgring zijn natuurlijk het speerpunt. Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Lamborghini, Lexus etc. waren vandaag allemaal op de Nordschleife vertegenwoordigd.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

2017 Ferrari Porsche Geen duel Audi/BMW duel, maar Ferrari Porsche in de VLN. In ieder geval de Ferrari van Krumbach/Stursberg/Kainz ligt voor de Manthey Porsche GT3 R

Countdown voor superseizoen 2017 begonnen
De Test und Einstellfahrten op de Nordschleife vonden onder vrij miezerige weersomstandigheden plaats. Er moest vandaag op de Nordschleife zelfs met windstoten van 75 km/u gerekend worden. Tot nu toe bleven die gelukkig uit. Op een half droge/half natte baan werden er vooral door BMW verschillende intermediate variaties van Falken en Michelin uitgeprobeerd. Falken(Schnabl Engineering) was met Stef Dusseldorp en Peter Dumbreck vertegenwoordigd. Alleen tegen het eind van de ochtend/begin van de middag konden er een beetje serieuze tijden gereden worden. Omdat de regen aanhield gingen de meeste teams 's middags nauwelijks nog de Nordschleife op. ROWE Racing was o.a. met Maxime Martin, Philipp Eng en Marc Basseng vertegenwoordigd. Bij Schubert beschikte men over twee chassis welke beide door Bruno Spengler, Tom Blomqvist en Antonio Felix da Costa werden gereden. Overigens doet de Nederlander Vincent van der Valk de Engineering bij Schubert. Schnitzer was eveneens met twee gloednieuwe auto's vertegenwoordigd. Daar kwamen o.a. Tom Blomqvist en Agusto Farfus in actie. ABT Bentley kwam met twee gloednieuwe Continental GT3's voor Christopher Brück, Christer Jöns, Christian Menzel, Nico Verdonck en Jordan Pepper in actie.

2016 Landgraf Mercedes 1
Het team van Landgraf Motorsport komt met een gloednieuwe Mercedes GT3 in actie.

Het team van Land Motorsport is dit jaar eveneens met twee Audi R8's vertegenwoordigd. Overigens verloor het team van Phoenix Racing de steun voor haar VLN-project en volgens ingewijden stond ook zelfs het DTM project daar even ter discussie. Black Falcon was wel met een drietal Porsche Caymans vertegenwoordigd. Voor de VLN Test op de Nürburgring was het team niet aanwezig. Eerder deze week werd er op Hockenheim gestest. Het team van Landgraf Motorsport was vandaag eveneens met een gloednieuwe Mercedes AMG GT3 van de partij, evenals het Haribo Team van Uwe Alzen dat met Lance David Arnold eigenlijk nauwelijks aan rijden toe kwam.Het Duitse Wochenspiegel Team dat in het verleden haar rijders bij Manthey Racing onderbracht is overgestapt naar Rinaldi Racing waar een gloednieuwe Ferrari 488 voor Oliver Kainz, Jochen Krumbach en Mike Stursberg wordt ingezet.

2017 Renault GT3
Gloednieuw is de Renautl RS01 GT3. En die was tijdens ochtend verrassend snel.

Het GTronix Team mcchip-dkr zet een gloednieuwe Renault RS01 GT3 in. Als rijders komen Heikel Hammel en Dieter Schmidtmann in actie. Verder wordt het project door Renault Duitsland volledig ondersteund. Tijdens de eerste shake downs verraste de RS01 GT3 met snelle tijden. Het team van Dörr Motorsport keert na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de VLN. In het verleden was men met McLaren actief. Nu zet men met steun van een bandenfabrikant uit Singapore een gloednieuwe Lamborghini Huracan GT3 in. Het project loopt tot aan 24U Nürburgring.

2017 Lexus RC-F
Bij Lexus moest vandaag al tweemaal de achteras verwisseld worden.

Lexus zet dit jaar officieel slechts één fabrieksauto in voor 24U Nürburgring. Tijdens de testdag vandaag moest de achteras bij de fabrieks RC F tweemaal gewisseld worden.In de VLN zijn dit jaar weer de Cups van Opel, Porsche, BMW en Toyota vertegenwoordigd. Alleen de Cup zorgen al voor 50 inschrijvingen. Ook nieuw is dit jaar de TCR-klasse in de VLN.

2017 Achteras 2
De Japanse crew moest hard werken.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet