Sportscars

Sportscars: Neel Jani snelste in kwalificatie Sebring, eerste IMSA-pole voor nieuwe LMP2

67
Ryan Briscoe reed de snelste GTLM-tijd met de nummer 67-Ford

In de GTLM-klasse staan er, niet geheel verwonderlijk, twee Fords op de eerste startrij. Ryan Briscoe reed de snelste tijd in de nummer 67-auto met 1:55,939 minuten, Dirk Müller kwalificeeeerde de zusterauto met het nummer 66 als tweede. Tommy Milner reed de derde tijd et de snelste van de beide fabrieks-Corvettes, gevolgd door Kévin Estre in de Porsche 911 met het startnummer 912.

24
Nicky Catsburg in de nummer 24-BMW

Nicky Catsburg nam de kwalificatie in de nummer 24-BMW voor zijn rekening en kwam tot een tijd van 1:56,617 minuten, waarmee hij de achtste startplaats in de klasse bezet. Daarmee was hij in ieder geval de snelste van de beide BMW-rijders, merkgenoot Alex Sims volgde met een achterstand van 0,05 seconde als negende. Giancarlo Fisichella ging al aan het begin van de sessie in de Risi-Ferrari heel erg dwars en eindigde als negende en laatste, 1,536 seconde langzamer dan pole-sitter Briscoe.

75
Tristan Vautier reed de snelste GTD-tijd met de SunEnergy1-Mercedes

Mercedes-AMG heeft zijn eerste IMSA-pole-position te pakken. In de GTD-klasse was Tristan Vautier in de nummer 75 SunEnergy1-Mercedes-AMG GT3 een klasse apart. Als enige van de 21 rijders in de klasse reed de Fransman een tijd onder de twee minuten. Met zijn tijd van 1:59,738 minuten bleef hij zelfs maar een halve seconde af van de snelste raceronde van de GTLM-klasse van vorig jaar! De marge tegenover de snelste GTD-kwalificatietijd van vorig jaar was 2,5 seconde. De Amerikaan Connor de Phillippi kwalificeerde de Land Motorsport-Audi R8 LMS op de tweede plaats, niet minder dan 0,752 seconde achter Vautier. Robert Alon reed met de 3GT Racing-Lexus de derde tijd, terwijl teamgenoot Scott Pruett de andere Lexus op de vierde plaats zette. Daarachter volgde Corey Lewis in de nummer 16-Change Racing-Lamborghini, die hij deelt met Jeroen Mul, als vijfde. De nummer 33-Riley-Mercedes werd in de handen van Jeroen Bleekemolens teamgenoot Ben Keating als zevende geklasseerd.

16
De Change Racing-Lamborghini met Jeroen Mul start vanaf de vijfde plaats in de klasse

33
Ben Keating kwalificeerde de Riley-Mercedes, ondermeer ook van Jeroen Bleekemolen, als zevende

170317 Uitslag kwalificatie IMSA Sebring

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet