Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Acht Nederlanders bevestigd voor Blancpain GT-seizoen

170313 Blancpain Startveld
Elf merken zijn dit jaar in de Blancpain GT Series vertegenwoordigd

Wat Stéphane Ratel en zijn gelijknamige organisatie aanpakt, lijkt wel in goud te veranderen. Terwijl de meeste teams voor officiële testdagen zijn verzameld op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet presenteerde de flamboyante Fransman de startlijsten voor het komende seizoen in de Blancpain GT Series, die opnieuw uit een Sprint Cup en een Endurance Cup bestaat. Niet minder dan elf merken zijn dit jaar in de Blancpain GT Series vertegenwoordigd, die bijna allemaal tenminste één volledige Pro-line-up in de gelederen hebben. In totaal zijn er 30 teams ingeschreven voor het volledige Blancpain GT-seizoen. In de Sprint Cup zijn er 34 'full-season entries', waaronder 24 Pro-teams, terwijl er in de Endurance Cup niet minder dan 57 auto's het hele seizoen rijden, waaronder 33 Pro-teams. Ook het aantal Nederlanders stemt positief.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: SRO

Twee Nederlandse rijders maken zich op voor een volledige campagne in zowel de Sprint Cup als de Endurance Cup: Robin Frijns als fabrieksondersteunde rijder van Audi bij het Audi Sport Team WRT en Max van Splunteren in een Lamborghini Huracán van het Duitse Attempto Racing. Frijns rijdt in de Endurance Cup een Audi R8 LMS met de Britten Stuart Leonard en Jake Dennis en in de Sprint Cup vormt hij een duo met Leonard. Van Splunteren start in de Endurance Cup samen met de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg en de Fransman Clément Mateu, in de Sprint Cup rijdt hij samen met Zaugg.

In de Endurance Cup noteren we verder de namen van Yelmer Buurman, die een Mercedes-AMG GT3 van Black Falcon deelt met de Brit Adam Christodoulou en de Duitser Luca Stolz; Indy Dontje, die zoals al eerder gemeld een MANN FILTER Team HTP Motorsport-Mercedes-AMG GT3 bestuurt en samen met de Duitsers Kenneth Heyer en Patrick Assenheimer een team vormt, alsmede Niek Hommerson, die samen met de Belg Louis Machiels en de Italiaan Andrea Bertolini een Spirit of Race-Ferrari rijdt.

In de Sprint Cup staan naast Frijns en Van Splunteren ook de al gemelde Pieter Schothorst (samen met Jake Dennis in een WRT-Audi), Carlo van Dam (met de Thai Piti Bhirombhakdi in een Kessel Racing-Ferrari) en Loris Hezemans (samen met Jonny Kane in een Strakka-McLaren) op de inschrijflijst.

Daarbij is er bij heel wat teams de volledige bezetting nog niet ingevuld. Daartoe behoren het Mercedes-team HTP alsmede het BMW-team ROWE Racing, twee renstallen waarbij in het verleden vaak ook sprake was van Nederlandse inbreng. Bij HTP schatten we de kans redelijk groot in dat Jules Szymkowiak er terugkeert, na zijn succesvolle campagne van vorig jaar.

Inschrijflijst Blancpain GT Series 2017

Inschrijflijst Blancpain GT Series Endurance Cup 2017

Inschrijflijst Blancpain GT Series Sprint Cup 2017
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet