Retro diversen

Retro: Xander Heijnen treedt toe tot directie Motorworld Group

170313 Xander Heijnen Motorworld

Xander Heijnen (41) treedt per 1 april 2017 toe tot de directie van de Motorworld Group. De groep van ondernemingen is internationaal toonaangevend op het gebied van ontwikkeling en exploitatie van belevingscentra, verkoop- en evenementoppervlakten rondom klassiekers en sportwagens. Heijnen zal er met name de expansie en de internationalisering van de groep verder stimuleren en wordt daarnaast verantwoordelijk voor marketing.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Andreas Dünkel, oprichter en bestuursvoorzitter van de Motorworld Group: "Xander Heijnen is een aanpakker met benzine in het bloed. Hij begeleidt onze groep al geruime tijd en vormt een zeer goede aanvulling voor ons team. Vanaf onze locatie in München zal hij zich vooral bezighouden met het verder versterken van de positie en het netwerk van de bestaande Motorworld-locaties alsmede de succesvolle nationale en internationale expansie van de Motorworld Group."

Heijnen werd geboren in Maastricht en volgde zijn opleiding aan het IVA Driebergen. Daar won hij in 1996 de prestigieuze Geerlig-Riemerprijs. Het meest recent was hij Chief Operating Officer (COO) en partner bij het wereldwijd opererende consultancybureau CNC Communications & Network Consulting AG in München. Daarvoor was hij zeven jaar lang werkzaam bij Daimler in de afdelingen Motorsport en Sponsoring alsmede in de globale concern- en merkcommunicatie. Heijnen was in totaal tien jaar lang actief in de Formule 1, waaronder zes jaar als zelfstandig adviseur en woordvoerder van de vereniging van automobielconstructeurs (BMW, Ferrari, Honda, Jaguar, Mercedes, Renault, Toyota). Daarnaast begeleidde hij als adviseur talrijke projecten in de automobielindustrie en de klassiekerbranche.

Xander Heijnen: "We zien dagelijks dat met name de fascinatie voor klassieke of bijzondere auto's en motorfietsen onveranderd groot is. Met onze aanpak willen we onze passie voor klassiekers, sportwagens en motorfietsen ook overdragen op nieuwe doelgroepen over de hele wereld, of die nu als hardcore-fans of toevallig vanwege een bijeenkomst of evenement naar ons toe komen."

Over de Motorworld Group
De Motorworld Group is een zelfstandige groep van ondernemingen die voortkomt uit de Dünkel Holding, gevestigd in Schemmerhofen in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De groep ontwikkelt, bouwt en exploiteert automobiele belevingscentra, die het kernthema 'ruimte voor mobiele passie' in het middelpunt stellen. De eerste locatie was de in 2009 geopende Motorworld Region Stuttgart in Böblingen, die sindsdien meerdere malen is vergroot. Andere projecten en activiteiteiten onder de merknaam MOTORWORLD ® werden in de afgelopen jaren geïnitieerd. Volgens hetzelfde concept als bij de Motorworld Region Stuttgart worden er momenteel drie locaties gebouwd: in München, Keulen en in de mijn 'Ewald' (Herten). Als ander concept, waarbij de nadruk op handwerk ligt, ontstaan op het moment de Motorworld Manufakturen in Berlijn en Metzingen. In 2015 werd daarnaast een nieuwe jaarlijkse klassiekerbeurs in het leven geroepen: de Motorworld Classics in Berlijn. Verdere locaties en projecten in binnen- en buitenland zijn gepland.

170313 Xander-Heijnen portret
Xander Heijnen maakt per 1 april deel uit van de directie van Motorworld Group

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet