GT

GT: Loris Hezemans als McLaren-junior in Blancpain GT Series Sprint Cup

170313 Hezemans McLaren
Loris Hezemans komt voor het gerenommeerde Britse Strakka Racing in actie

Vanaf het Circuit Paul Ricard, waar vanaf vandaag volop wordt getest ter voorbereiding op het komend seizoen in de Blancpain GT Series, komt het nieuws dat Loris Hezemans dit jaar als McLaren GT Academy-rijder in de Sprint Cup van de Blancpain GT Series uitkomt voor het gerenommeerde Britse Strakka Racing. Hezemans zal een McLaren 650S GT3 delen met de Britse routinier Jonny Kane, die door McLaren is toegevoegd aan het kader van fabrieksrijders.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

McLaren heeft zijn rijdersbezetting voor dit jaar flink uitgebreid. Naast Loris Hezemans zijn ook de Maleisiër Jazeman Jaafar, de Brit Ben Barnicoat en de Italiaan David Fumanelli opgenomen in het gezelschap van juniorrijders onder de vlag van de McLaren GT Academy. Allevier zullen ze met Strakka Racing in de Blancpain GT Series in actie komen. Eerder al werden Sandy Mitchell, Ciaran Haggerty, Akhil Rabindra en Dean Macdonald als McLaren-junioren gepresenteerd voor de deelname aan het Brits GT-kampioenschap met het team Garage59. Het aantal McLaren-fabrieksrijders, vorig jaar bestaande uit Rob Bell, Côme Ledogar en Alvaro Parente, is door de komst van Jonny Kane en Dean Stoneman uitgebreid van drie naar vijf.

Voor Hezemans betekent de deelname aan de Sprint Cup van de Blancpain GT Series met McLaren een nieuwe stap in zijn carrière, waarin hij eerder uitkwam in de Renault Clio Cup Benelux, de Duitse Audi Sport TT Cup en de TCR International Series. Hij proefde de afgelopen jaren al een beetje aan de GT-racerij en kan nu aan de zijde van oud-Le Mans-klassewinnaar Jonny Kane waardevolle ervaring opdoen op dit vlak.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet